VALT JOBB

Specialist inom informationsklassificering, anläggning


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som specialist inom informationsklassificering, anläggning i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Trafikverket utvecklar sitt arbetssätt för hantering av information om våra anläggningar. Ett verksamhetsövergripande beslut har tagits om att CoClass (f.d. BSAB) ska införas för att upprätthålla en gemensam klassifikation på vår anläggningsdata. Klassifikationssystemet är utformat för att vara flexibelt för att stödja behoven som tillkommer av Tillgångsförvaltning, BIM och Digitalisering mm.

För att utvecklas i önskad inriktning, behöver Trafikverket nu utöka sin kompetens inom området.

Tjänsten innebär ett varierande arbete för att säkerställa en gemensam implementering av CoClass, gemensam struktur och referensbeteckning över hela Trafikverket, och en löpande förvaltning för hållbar och framtidssäkrad lösning.

I arbetet ingår:

 • Operativa arbetsuppgifter som
  • arbeta med att stödja Trafikverkets verksamhet vid tillämpning av CoClass
  • arbeta med att stödja Trafikverkets migrering från befintlig anläggningsstruktur till den nya anläggningsstrukturen
  • arbeta med att upprätthålla en effektiv hantering av ReferensID (stabil identitet)
 • Förvaltande arbetsuppgifter som
  • samordna projektens behov med förvaltningens krav för indelning
  • stödja Trafikverket i sin dialog med Svensk Byggtjänst om förvaltning av CoClass
  • stödja de investeringsprojekt som har frågor avseende kodning av anläggningsobjekt
  • förvaltning av regelverk avseende kodning och registerstruktur

 

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleingenjörsutbildning om minst 180 hp eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har något års erfarenhet inom tillämpningsområdet
 • tidigare erfarenhet som stöd till projektledare och datasamordnare eller liknande i ett investerings- eller underhållsprojekt, alternativt jämförbara arbetsuppgifter inom en annan bransch

Det är meriterande om du

 • har kunskap om tillämpning för en infrastrukturförvaltare avseende klassifikation och identifikation (enligt ISO 81346)
 • har kunskaper vid användande av principer för Tillgångsförvaltning enligt ISO 55000 i en processorienterad verksamhet
 • har erfarenhet av produktion, driftsättning och överlämning av infrastrukturprojekt
 • har erfarenhet och kunskap om underhållsverksamhet, dess arbetssätt och IT-lösningar såsom Maximo
 • har erfarenhet av informations- och begreppsmodellering

För att lyckas i rollen som specialist inom informationsklassificering är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god analytisk förmåga och identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp