VALT JOBB

Specialist mätningsteknik


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som specialist mätningsteknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som specialist mätningsteknik är du sakkunnig för kvalitetssäkring inom geodesiområdet utifrån ett underhållsperspektiv.  Det innebär att förvalta, planera och driva stomnätsunderhåll och att ajourhålla stompunkts-databasen för järnväg. Du ger tekniskt stöd och råd samt medverkar i framtagandet och utveckling av regelverket inom området. Du är med och upprättar ramavtal för verksamhetsområdet samt upphandlar resurser och uppdrag.

En annan viktig del är att driva de utvecklingsbehov enheten står inför, samt att bevaka ny teknik och representera Trafikverket vid myndighetskontakter inom verksamhetsområdet.

Vi söker dig som

  • är utbildad teknisk lantmätare eller mätningsingenjör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års arbetslivserfarenhet inom hela geodesiområdet
  • har vana att leda och beställa större geodetiska mätningsarbeten
  • har erfarenhet av att använda geodetiska program för beräkning och lagring
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av järnvägsuppdrag
  • har kunskap i användning av Topocad

För att lyckas i rollen förväntas du ha mycket god förmåga att kommunicera och upprätthålla en bra dialog med andra myndigheter, organisationer och medarbetare i långsiktiga relationer. Du är noggrann och har en utvecklad analytisk förmåga samt att du stimuleras av att ha ett serviceinriktat förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp