VALT JOBB

Specialist säkerhetsskydd


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Specialist säkerhetsskydd i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverket Investering söker nu flera medarbetare inom området säkerhetsskydd.  

Som säkerhetspecialist arbetar du nära projekten och våra projektledare. Det innebär att du exempelvis stöttar projekten i arbetet med säkerhetsskyddsanalyser och med säkerhetsskyddad upphandling. Du stödjer även verksamheten i frågor som rör säkerhetsprövning. Du arbetar också med att initiera och genomföra kommunikation och utbildningar för chefer och medarbetare inom säkerhetsskydd och sekretess. Frågor inom informationssäkerhet och fysiskt skydd, exempelvis tillträdesskydd och brandskydd är också en del i arbetet. Även uppgifter kopplat till krishantering kan bli aktuellt.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Resor i Sverige ingår i tjänsten och en stor del av arbetet sker via Skype.

Till rollen som säkerhetsspecialist söker vi dig som:

  • har eftergymnasial utbildning, exempelvis akademisk eller YH-utbildning inom områden som säkerhetsskydd, säkerhet, krishantering eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har erfarenhet inom området samhällssäkerhet, framförallt säkerhetsskydd och informationssäkerhet, exempelvis i roller som samordnare eller handläggare
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meritande om du har erfarenhet från något eller några av följande områden:

  • projektstöd inom samhällsutveckling, exempelvis väg- eller järnvägsprojekt
  • erfarenhet av planera och genomföra utbildningar

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhetsarbetet och du gillar att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom säkerhet finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ och lyhörd. 

 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

 

Intervjuer kommer att hållas på Trafikverkets kontor i Solna Strand 28-29 januari 2019.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp