VALT JOBB

Specialist trafiksäkerhet järnväg


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Specialist trafiksäkerhet järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Enheten Säkerhet och arbetsmiljö är en enhet inom verksamhetsområde Investering på Trafikverket. Enheten är i en expansiv fas och vi söker nu specialister med inriktning trafiksäkerhet järnväg till våra två sektioner. Frågor inom arbetsmiljö byggherreansvar är också en del i arbetet. Även uppgifter kopplat till elsäkerhet kan bli aktuellt. Du kommer främst att stödja distrikt Väst alternativt distrikt Öst/Stockholm

Som Specialist trafiksäkerhet järnväg arbetar du nära projekten och våra projektledare. Det innebär att du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. I rollen ansvarar du för de arbetsuppgifter, frågeställningar och samordning som behövs inom dina områden. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning, och analys gällande t ex tillbud/olyckor och resultat från leverantörsuppföljningar.

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:

 • Bidra i projektets arbete med riskanalys, projektspecifikation, kontrollprogram
 • Medverka vid framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av leverantör
 • Granskning av t ex säkerhetsplaner och arbetsmiljöplaner
 • Stödja i uppföljning av leverantörer gällande t ex säkerhetsstyrning, byggarbetsmiljö
 • Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
 • Bidra med erfarenhetsåterföring i strategiska frågor

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Vi söker dig som

 • har erfarenhet av arbete med trafiksäkerhet järnväg
 • har goda kunskaper om svenska lagar, regler och föreskrifter som gäller inom trafiksäkerhet järnväg
 • har svenskt medborgarskap
 • har B-körkort

Det är meriterande om du

 • har YH-utbildning, universitets- eller högskoleexamen inom områden som är av relevans för tjänsten
 • har erfarenhet av arbete inom området arbetsmiljö byggherreansvar och/eller elsäkerhet järnväg
 • har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
 • har erfarenhet av projektledarstöd inom exempelvis järnvägsprojekt
 • har erfarenhet av kontraktsuppföljning och kontroller inom trafiksäkerhet järnväg

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhetsarbetet. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuer kommer att ske 3 april i Solna Strand, 4 april i Göteborg.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eskilstuna

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp