VALT JOBB

Strategisk planerare nationell


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Strategisk planerare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Som strategisk planerare ingår du i en grupp på fyra personer där ni tillsammans arbetar med uppgifter som varierar över tid. Arbetet genomförs såväl enskilt som i dialog med kollegor på enheten, regionerna samt andra berörda verksamhetsområden. Även externa kontakter kan förekomma. Gruppens gemensamma uppdrag är att utifrån ett systemperspektiv utveckla den statliga infrastrukturen, framför allt med fokus på järnvägens sidosystem.

I rollen som Strategisk planerare kommer du att förvalta, utveckla och implementera arbetssätt för förändring av järnväg, såsom upphörande av underhåll, nedläggning och upplåtelse av järnväg. Du kommer aktivt att stödja Trafikverkets regioner som handlägger ärenden inom området och också slutligt bereda ärenden inför styrelsebeslut.

Du kommer också att delta i och driva projekt samt utredningar kopplade till nuvarande och framtida funktion samt användning av järnvägens sidoanläggningar. Ditt arbete bidrar till den fortsatta utvecklingen av järnvägens sidosystem, vilket är en viktig del i att uppnå ett hållbart och effektivt transportsystem.

Remisser och regeringsuppdrag inom området kan förekomma

Vi söker dig som

  • har 240 hp med inriktning samhällsplanering/fysisk planering, juridik, teknik, eller annan relevant utbildning ihop med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska både vad gäller tal och skrift
  • har arbetslivserfarenhet vad gäller utveckling av arbetssätt/rutiner
  • har goda kunskaper kring järnvägsjuridik

Det är meriterande om du

  • har flera års arbetslivserfarenhet från järnvägssektorn
  • har erfarenhet av infrastrukturplanering på järnväg
  • har erfarenhet av projektledning eller utredning

Som person har du en god analytisk förmåga. Du är tålmodig och noggrann. Eftersom du i rollen har många kontakter såväl interna som externa ställer vi krav på att du är en duktig relationsbyggare. Det är även av vikt att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp