VALT JOBB

Besiktningsman till Strukton Rail i Stockholm


Ansök här

Är du besiktningsman inom järnvägen idag och är redo för nya utmaningar?
Eller är du erfaren och noggrann bantekniker med intresse för nästa steg i karriären?


Strukton Rail utökar och söker nu en besiktningsman till banöverbyggnad på drift- och underhållskontraktet i Stockholms Tunnelbana. Arbetet omfattar såväl säkerhetsbesiktningar och underhållsbesiktningar som sammanställning av anmärkningar för planering av underhåll i anläggningen. Tjänsten innebär besiktningsansvar över tunnelbana 1 – gröna linjen – men även jobb på lokalbanorna, såsom Roslagsbanan, Lidingöbanan och Spårväg city, förekommer. Tjänsten avser tillsvidareanställning, med löpande arbete nätter och helger.

Vi erbjuder:
Hos besiktningsansvarig Johan blir du delaktig i ett noggrant och yrkeskunnigt gäng.
Som anställd på Strukton Rail bidrar du till Sveriges infrastruktur samt till en punktligare och säkrare järnvägstrafik. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet. Vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter samt en förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning.


Arbetsbeskrivning
Som besiktningsman blir din
huvudsakliga arbetsuppgift att utföra säkerhets- och underhållsbesiktningar för att upptäcka fel kopplade till alla delar av banöverbyggnad, ibland med hjälp av mätinstrument, enligt gällande föreskrifter. Du rapportera i BEST-A samt deltar på besiktningsmöten med beställaren och reinvesteringsmöten med banproduktionen.

Vi söker dig som

  • Innehar grundläggande banteknisk utbildning.
  • Har minst 3års erfarenhet av bantekniskt arbete, som t.ex. växelbygge, rälsbyte och/eller svetsning, och har ett intresse för besiktning.
  • Då tjänsten innebär nära samverkan med produktionen på tunnelbanan ser vi att du är bosatt i Stockholmsområdet, med omnejd, och innehar B-körkort.
  • Du har vana av administrativt arbete och digitala verktyg, med möjlighet att avlasta arbetsledare besiktning under t.ex. semestrar.
  • För arbete i spårmiljö behöver du uppfylla de särskilda hälsokrav som gäller.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på olika avdelningar inom Strukton eller järnvägsbranschen. Även om du tidigare arbetat i BEST-A och/eller Maximo, innehar BASTAB och/eller är färdigutbildad och certifierad besiktningsman.

Vi söker dig som är ansvarstagande och kan axla ansvar för att se över trafiksäkerheten och rapportera anmärkningar i anläggningen. Du är noggrann med god iakttagelseförmåga när det kommer till att titta på alla delar av anläggningen. För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga, där du kan förklara och motivera dina bedömningar inför såväl chefer som vid besiktningsmöten med kund.

Start: Omgående/enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Placering: huvudkontoret i Västberga.
Kontakt: Besiktningsansvarig Johan Höglund, johan.hoglund@strukton.se  

Välkommen in med din ansökan!  

 

OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler vi kommer använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

Västberga

Strukton

Ansök senast 2020-12-20T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp