VALT JOBB

Internkommunikatör till Strukton Rail!


Ansök här

Kreativ kommunikatör? Välkommen till oss!

Du vaknar på morgonen, hoppar på cykeln och skyndar iväg till pendeltåget. Du hinner precis in i vagnen innan dörrarna stängs och står flåsande bland de andra resenärerna. Du och miljontals andra. Visste du att det varje dag i Stockholm görs 1,7 miljoner påstigningar i all spårbunden trafik? Nu söker vi en Internkommunikatör som vill vara med och skapa intressant och tillgänglig kommunikation på ett av de ledande företagen som arbetar bakom kulisserna, Strukton Rail som är en av Sveriges största privata järnvägsentreprenör.

Strukton Rail söker nu en Internkommunikatör till huvudkontoret i Västberga utanför Stockholm.I tjänsten kommer du, tillsammans med din chef samt en externkommunikatör, att utgöra kommunikationsavdelningen och ha nära samarbeten med andra avdelningar. Du kommer att ingå i team och driva mindre projekt, samt har alla möjligheter till att forma rollen till något unikt. Vi utvecklas ständigt som företag och arbetet för att fortsätta vara en trygg och utvecklande arbetsplats pågår hela tiden. Att kunna fortbilda sig är en självklarhet hos oss och därför finns en utbildningsbudget för dig som medarbetare att utnyttja.

Med över 900 anställda i Sverige, innebär tjänsten som Internkommunikatör många olika kontaktytor. Det ingår en del resor i tjänsten, i vissa fall även arbete nattetid. Du kommer främst att arbeta inom den svenska delen av företaget, men ha regelbunden kontakt med kommunikationsavdelningen på koncernens huvudkontor i Nederländerna samt Australien och USA. Koncernspråket på Strukton är engelska.

Du som söker tjänsten bör trivas med att driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt och komma med egna idéer och initiativ. Du lockas av tjänstens internationella inslag och engageras av utmaningen att skapa enhetlig och tydlig kommunikation. Du är duktig på att formulera dig och har en känsla för samspelet mellan bild och text.

Arbetsuppgifter
Som Internkommunikatör kommer du att ha en bred roll med stort utrymme för kreativitet och möjlighet att utveckla nya idéer och sätt att arbeta. Som ansvarig intranätsredaktör arbetar du med all information som finns och ges ut på det gemensamma intranätet men ditt uppdrag kommer även att bestå av ett löpande internt employer branding-arbete. Till viss del kommer du även att få ha hand om externkommunikation i företagets sociala mediekanaler. Vidare innebär rollen att:

 • Som intranätsredaktör korrekturläsa content, vara ansvarig för produktion och uppdatering av information på intranätet.

 • Ge medarbetare på Strukton Rail stöttning rörande produktion av internt informationsmaterial samt presentationsmaterial.

 • Utföra enklare bild- och videoredigering.

 • Förvalta innehållet i Struktons LinkedIn-sida och arbeta operativt med kampanjer och uppdateringar i företagets sociala kanaler.

Vi söker dig som

 • Har utbildning inom kommunikation, media, journalistik eller liknande och innehar 2-4 års arbetslivserfarenhet inom området.

 • Har mycket god stilistisk förmåga på svenska och engelska. Den språkliga formuleringen av ditt personliga brev kommer utgöra en del av bedömningen för denna rekryteringsprocess.

 • Har goda kunskaper i programpaketet Adobe CC med tyngdpunkt på InDesign och Photoshop. Ett krav för tjänsten är att du längre fram i processen kan inkomma med två verk som är skapade i programmet.

 • Har grundläggande kunskaper i videoredigering för PC.

Som person har du en hög personlig mognad, är social och trivs med av att ha många kontaktytor. Eftersom att rollen kräver att du är självgående ser vi gärna att du tycker om att ta egna initiativ och komma med nya förslag, samtidigt som du är lyhörd och uppmärksam på andras synpunkter och kompetens. Vidare är du strukturerad och sätter självständigt upp tidsplaner för att nå uppsatta mål.

 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Arbetstider: 8-16.30 med möjlighet till flextid och arbete på distans enligt överenskommelse
 • Placering: Huvudkontoret i Västberga söder om Stockholm. Resor kan förekomma i tjänsten
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Förmåner: Företaget erbjuder goda förmåner som friskvårdsbidrag, ersättning för läkarvård, pensionsrådgivning samt erbjudanden via förmånsportal

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos oss på Strukton Rail. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdag. Frågor kring tjänsten går till recruitmentstockholmsouth@academicwork.se

För ansökan se på länken här nedan:
 

 

Välkommen med din ansökan!


OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler samt vilken rekryteringskonsult vi kommer att använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

 

Västberga

Strukton

Ansök senast 2019-12-31T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp