VALT JOBB

IT-ansvarig till HK Strukton Rail


Ansök här

 

Strukton Rail projekterar, bygger och arbetar med alla typer av drift- och underhåll för järnväg; fjärr- och godstrafik, bangårdssystem, pendeltrafik, spårtrafik i stadsmiljö och tunnelbana. Strukton Rail ingår i den europeiska järnvägskoncernen Strukton Rail som, förutom i Skandinavien också är etablerad i Holland, Belgien, Tyskland och Italien. Strukton Rail har i Sverige ca 850 medarbetare och omsätter drygt två miljarder kronor.

Är du redo för nya utmaningar i en spännande bransch och där digitalisering är i fokus? Vill du ta helhetsansvar för värdeskapande IT i nära samarbete med verksamhet och IT-leverantörer? Då är det här en roll för dig!

Arbetsbeskrivning
I rollen som IT-ansvarig har du huvudansvaret för att leverera modern IT som matchar verksamhetens krav och behov. Vi ser stora möjligheter med ökad digitalisering och du har en central roll i att driva detta arbete framåt. Du arbetar självständigt med stort eget ansvar i tätt samarbete med verksamhetsrepresentanter, IT-leverantörer, ledningsgrupp m.fl. Arbetsområdet är brett och bland annat ingår följande uppgifter/ansvarsområden:

  • utforma och ansvara för IT-strategin
  • ansvara för att ha helhetsbilden över IT-miljön inklusive system, verktyg och integrationer samt tillhörande kostnader
  • säkerställa en effektiv IT-leverans, samt att säkra IT-miljön utifrån gällande regelverk och risker kring IT-säkerhet
  • agera beställare av outsourcade IT-tjänster inklusive uppföljning av leveranser mot avtal
  • vara rådgivande och verka för att beslutstöd till ledningsgruppen tas fram vid förändring av IT-miljön t ex avseende nya och befintligt systemstöd till verksamheten
  • driva och delta i IT-relaterade projekt i samverkan med verksamhet och IT-leverantörer
  • budgetansvar för Struktons totala IT-kostnader  

Tjänsten rapporterar till CFO och är placerad på Struktons huvudkontor i Västberga, Stockholm. Resor i tjänsten förekommer.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom IT eller ekonomi. Du är erfaren och har flera års erfarenhet av tidigare arbete i roller med motsvarande ansvar och arbetsuppgifter. Du har bred systemkunskap och är van att hantera externa IT-leverantörer.

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är van att arbeta självständigt och med stort eget ansvar. Du är en driven och ansvarstagande person som är van att leda projekt och har erfarenhet av större organisationer. Som person är du utåtriktad och serviceinriktad, med en problemlösande inställning och känsla för gott bemötande. Vi förväntar oss att du är kommunikativ och prestigelös, och kan hantera såväl tekniker som ledningsgruppen. Eftersom vi ser stora framtidsmöjligheter med en ökad digitalisering inom vår verksamhet, inte minst inom vår produktions- och underhållsverksamhet, vill vi att detta intresserar och inspirerar dig.

Som anställd på Strukton Rail bidrar du till Sveriges infrastruktur samt till en punktligare och säkrare järnvägstrafik. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet - vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter, flexibla arbetstider samt en förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis på anki.snis@se.experis.com eller 0703-775969. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan via länken här nedan:
https://www.experis.se/swe/lediga-jobb/jobb/030ee826-c1ad-4bba-b9ac-9a61655d225a/strukton-rail-rekryterar-it-ansvarig/?search=Strukton

 


OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler samt vilken rekryteringskonsult vi kommer att använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

Västberga

Strukton

Ansök senast 2020-02-29T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp