VALT JOBB

KMA-strateg till Strukton Rail


Ansök här

Arbetar du inom kvalitet, miljö, arbetsmiljö (KMA) idag och söker nya utmaningar?
Eller är du miljöchef, el dyl,
inom bygg/anläggning/industri och redo för en ny bransch?

Strukton Rail befinner sig i ett spännande skede och till avdelning för Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö (KMA) söker vi just nu en strateg, med inriktning miljö, för placering i Stockholm eller Västerås. Tjänsten omfattar en ledande roll i att driva företagets miljöarbete, och innebär
ett stort eget ansvar över att planera, organisera och strukturera arbetet.
Som KMA-strateg har du en viktig roll för att bibehålla goda relationer med kunder och skapa nya affärer för bolaget genom att du ansvarar för att driva frågor och säkerställa processer rörande kvalitet, miljö och arbetsmiljö på järnvägsanläggningar i Sverige.

Hos KMA-chef Peter Arozenius får du chansen att både tillhöra en grupp med drivna och yrkeskunniga kollegor som brinner för
KMA och hållbarhet, samt arbeta nära företagets experter på olika teknikområden som är väsentliga för verksamheten.
Som anställd på Strukton Rail blir du delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet. Vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter samt att du får ta del av vår förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med processledare och processägare kommer du utveckla och driva ständiga förbättringar inom företagets ledningssystem, med fokus på miljöfrågor. Du ansvarar för rutiner och system för kemikaliehantering, samt att bevaka, tolka och kommunicera lagar och krav till övriga organisationen. Tjänsten innebär även att samordna och genomföra revisioner, hantera myndighetsärenden samt att representera företaget i externa miljösammanhang.
Du kommer även medverka i att ta fram företagets miljömål, handlingsplaner och uppföljningssystem samt få agera expertstöd gentemot den operativa verksamheten och hålla i interna miljöutbildningar.

Vi söker dig som har:

  • Universitets-/högskoleutbildning, eller motsvarande, inom kemi eller miljö
  • Goda kunskaper inom kemikaliehantering.
  • Ca 5-10 års erfarenhet från kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete.
  • Några års erfarenhet från arbete med ledningssystem med fokus på miljö (ISO 14001).
  • Innehar B-körkort, samt kan kommunicera väl i både tal och skrift på engelska.

Arbetslivserfarenhet inom järnväg, infrastruktur, industri eller bygg är meriterande.

För vistas i spårmiljö krävs det att du blir godkänd för de medicinska krav som ställs:
https://www.trafikverket.se/contentassets/c3f4c88a8d0b4865a34a2e4445a0ee65/bv_fs2000_4.pdf

För att trivas i rollen ser vi att du är självgående och handlingskraftig, men inte drar dig för att vara tillgänglig ute i produktionen. Du trivs med att jobba övergripande men är inte främmande för att tag i detaljer,  Du är strukturerad och trivs med att ta stort eget ansvar.

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Plats: Stockholm eller Västerås.
Kontaktperson vid frågor: KMA-chef Peter Arozenius, peter.arozenius@strukton.se tel: 076-115 28 27.

Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, så tveka inte att söka redan idag!

Välkommen med din ansökan!
OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler vi kommer använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

Stockholm eller Västerås

Strukton

Ansök senast 2019-11-17T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp