VALT JOBB

Platschef Projekt Syd, Strukton Rail!


Ansök här

Arbetar du som Platschef inom järnväg idag och redo för ett utökat ansvarsområde? Eller är du ledare på högre nivå och intresserad av en ny spännande bransch?

Projekt Syd står inför spännande utmaningar, och söker därför en självgående och driven Platschef till investeringsprojekt. Tjänsten omfattar samordningen av produktion samt ett övergripande ansvar för projektets ekonomi och arbetsmiljö. Som Platschef har du stora möjligheter att påverka och driva det framtida arbetet inom projekten samt goda möjligheter till utveckling. Resor samt natt och/eller helgarbete inom projektet kan förekomma.

Vi erbjuder

Hos Contract Manager Mikael Nilsson blir du delaktig i ett kompetent och drivet gäng med härlig laganda som tillsammans arbetar hårt mot uppsatta mål. Som platschef i Projekt Syd kommer du att arbeta i stora totalentreprenader såväl som i mindre projekt.  Som anställd på Strukton Rail bidrar du till Sveriges infrastruktur samt till en punktligare och säkrare järnvägstrafik. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet. Vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter samt en förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning.

Arbetsbeskrivning:

Som platschef ansvarar du för helheten utifrån ett affärs- och produktionsinriktat perspektiv. I projektgruppen kommer du ha ett antal arbetsledare och projektingenjörer beroende på vilket projekt du ingår i. Din roll innebär ansvar för att driva effektiva arbetssätt och följa upp projektavdelningens entreprenadkontrakt. Du arbetar med ekonomisk styrning, resultat och produktionsprognoser samt ansvarar för det löpande och systematiska arbetet med stödfunktioner som t.ex. KMA. I tjänsten kommer du att driva kommersiella frågor både med underentreprenörer och kunder. Du kommer arbeta med månadsuppföljning mot budget och säkerställa att entreprenadens framdrift och planering återspeglas i rapporteringen.

Du kommer även att ha personalansvar för ett antal arbetsledare.  

Vi söker dig som har:

  • Teknisk utbildning, eller motsvarande, med flera års arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av entreprenadjuridik.
  • Erfarenhet av att självständigt ansvara för projekt med ekonomiskt ansvar.
  • I arbetsuppgifterna ingår en del administration, och du bör därför vara en van användare av Office paketet, inklusive MS Project och/eller Primavera.
  • Körkort B.
     

Meriterande:

  • Eftergymnasial utbildning på högskola eller universitet med inriktning ingenjör, eller ekonomi.
  • Arbetslivserfarenhet inom järnvägsbranschen i en liknande roll.

 

Eftersom arbetet omfattar arbete i spårmiljö måste du uppfylla de särskilda hälsokrav som gäller för säkerhetsarbete på järnväg.


För att trivas och utvecklas i rollen behöver du ha ett stort intresse för både teknik och ledarskap. Du behöver vara väl insatt i gällande projekt och kunna rapportera om avvikelser, vilket kräver att du är bra på att strukturera och organisera. Du är prestigelös, lyhörd och har en känsla för gott bemötande, då tjänsten innebär många externa kontaktytor som t.ex. beställare, intressenter och underentreprenörer. 
 

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Plats: Enligt överenskommelse, Projekt Syd.


Kontakt för frågor: Contract Manager Mikael Nilsson, MikaelK.Nilsson@Strukton.se.

 

Välkommen in med din ansökan!  

 

OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler vi kommer använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

Enligt överenskommelse

Strukton

Ansök senast 2020-02-28T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp