VALT JOBB

Senior Business Controller till Strukton Rail!


Ansök här

Som anställd på Strukton Rail bidrar du till Sveriges infrastruktur samt till en punktligare och säkrare järnvägstrafik. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet. Vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter, flexibla arbetstider samt en förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning. Läs mer om oss på www.strukton.se.

Arbetsbeskrivning
I rollen som senior Business Controller arbetar du tillsammans med controllerteamet med stort fokus på affären och med mycket kontaktytor i verksamheten. Du rapporterar till Struktons Ekonomichef och ingår i en grupp om 8 personer. Arbetsområdet är brett och bland annat ingår följande uppgifter/ansvarsområden:

  • att stödja verksamheten i affärskritiska frågor och aktivt föreslå åtgärder
  • analysera finansiellt utfall i kontrakten och driva prognosarbete
  • månatligen stödja ansvariga för kontrakten inför månatliga prognosgenomgångar med ledning
  • månatligen kvalitetssäkra och bistå verksamhetschefen med rapportering av resultat
  • analysera verksamhetsområdets väsentliga balansposter, däribland säkerställa korrekt kontraktsredovisning
  • driva arbetet med framtagning och presentation av verksamhetsområdets kvartalsprognoser
  • medverka aktivt till att förbättra bolagets ekonomistyrning, utveckla bolagets rutiner och processer
  • säkerställa efterlevnad av ekonomimodell, utbilda och stödja
  • medverka och driva bolagsövergripande utvecklingsarbete

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi. Du har minst åtta års erfarenhet av business controlling från större bolag, vilket innebär att du har gedigen erfarenhet av ekonomisk analys, rapportering och prognosarbete. Du har erfarenhet av projektredovisning och kontraktsuppföljning gärna från entreprenadverksamhet. Du har goda ledaregenskaper och ett högt driv. Har du erfarenhet av att analysera stora datamängder är det meriterande, liksom om du har erfarenhet av BI-verktyg såsom Power BI eller annat analysverktyg. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du analytiskt lagd, strukturerad och noggrann och har lätt att förstå helheten i strategiska sammanhang. Du trivs med att arbeta i en miljö där du får utveckla och förbättra arbetssätt och processer. Du har också en förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade uppgifter och tycker om att driva på och ta ansvar samtidigt som du är ödmjuk, socialt anpassningsbar och lyhörd. Vidare är du trygg i dig själv, har skinn på näsan och du har lätt för att bygga förtroende. Du har även god kommunikativ förmåga att förklara bolagets resultat och du får energi av att möta nya människor.
Placeringsort är på vårt huvudkontor i Västberga, Stockholm.


Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Finance. För mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström, therese.thunstrom@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan här:

 

Västberga

Strukton

Ansök senast 2020-11-30T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp