VALT JOBB

Systemspecialist IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Vill du bli en mycket viktig medarbetare och kollega till oss där din värdefulla insats nationellt sett kommer att få en stor påverkan?

Som systemspecialist blir din primära arbetsuppgift att sköta förebyggande och avhjälpande underhåll på ICONIS/tågledningssystem/simulator och dess infrastruktur utifrån beslutade planer och budget. Systemet är kritiskt för Trafikverkets kärnverksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

- systemunderhåll med syfte att hålla en hög tillgänglighet för användarna

- vidareutveckling och effektivisering av teknisk infrastruktur

- integrationer

- strategiskt arbete

- expertstöd i Trafikverkets IT-lösningar inom området

- delta i framtagning av utbildningar

- dialog med systemleverantörer

- Utföra felavhjälpning

- Delta vid tester av ny anläggningsdata.

- Säkerställa logguppgifter och utgöra stöd till användarna

Resor förekommer i mindre omfattning. Möten förekommer på engelska då du förväntas kommunicera, presentera och dokumentera på engelska. 

Vi söker dig som

 • har körkort för personbil
 • har dokumenterat fullgjort gymnasium inom automation och/eller grundläggande datateknik/IT alternativt har annan utbildning inkl. erfarenhet inom området som vi bedömer som likvärdig.
 • har dokumenterad kunskap och flerårig erfarenhet av att arbeta med liknande ovanstående arbetsuppgifter i en större verksamhet med komplexa IT-system som ska vara tillgängliga för användarna 24/7 dygnet runt, året om.
 • har dokumenterad kunskap om el- och/eller signalteknik.
 • kan kommunicera mycket bra på både svenska och engelska i tal och skrift.
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • har kunskap om tågledningssystem
 • har kunskap om IP-nätverk
 • har kunskap om Unix operativsystem och nyare operativsystem.
 • har kunskap om tågtrafikstyrning.
 • har kunskap om Trafikverkets olika signalställverk.

Som person har du:

 • god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
 • god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • initiativförmåga och du ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuer kommer att i första hand ske i Borlänge.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp