VALT JOBB

Systemspecialist IT - Drift och styrsystem


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som "Systemspecialist IT Drift och styrsystem" på Trafikverket så arbetar du med att bemanna driftuppdraget på samtliga plattformar inom sektionen. Du medverkar i förvaltningsuppdrag och i migrerings- och byggnationsprojekt. Du bedriver också proaktivt analysarbete på plattformarna och hjälper övriga verksamheter vid tekniska problem med plattformen. Styrsystemen består av ett klientlager (ofta Windows), applikationslager (ofta Unix/Linux) och nätelementslager (telekomutrustningar). Många system har integrationer för larm & eventexport samt inventariedata. Just nu håller vi på att införa en operativ tunn klient samt konfigurationsverktyg (IGEL UD7 & UMS) för att inifrån vår operativa miljö erbjuda access till styrsystemens klientlager. Ditt huvudfokus är att bidra till att vidmakthålla systemoperatörernas förmåga att från klientlagret kunna kommunicera med de övervakade utrustningarna i nätelementslagret. De viktigaste ansvarsområdena är drift- och felavhjälpning, problemärenden, förvaltningsuppdrag och kontakter mot leverantörer.

Som "Systemspecialist IT Drift och styrsystem" kommer du framför allt att arbeta med:

 • Förbättra vårt proaktiva arbete kring styrsystemen för telekommunikationsnäten
 • medverka till att samla information om systemen och verksamhetens behov för att sen analysera alla data med syfte att bidra till att skapa rätt förutsättningar i form av exempelvis tekniska lösningar, rutiner, arbetssätt och dokumentation
 • driften av styrsystemsapplikationer och tilhörande operativsystem
 • ärendehantering kopplat till incident- och problemlösning
 • patchhantering
 • tester
 • leverantörskontakter

Tjänsten kan på några års sikt komma att omfatta beredskapstjänstgöring.

Vi söker dig som

 • har svenskt medborgarskap
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
 • har högskoleutbildning/KY-utbildning inom IT/Telecom alt. annan för tjänsten relevant utbildning och arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömmer likvärdig
 • Du har flerårig teknisk arbetslivserfarenhet från IT/Telekom
 • har erfarenhet av OS Windows, Unix och Linux.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av ärendehantering (Ärling, ITSM) och kunskap om styrsystem för telekomnäten (Ciena, ECI, Coriant med flera)

Som person 

 • ser vi att du är en självgående och samarbetsvillig problemlösare som kan analysera och fatta egna beslut. Du kommer att vara en del av ett team och ha många kontaktytor, både internt och externt vilket förutsätter att du trivs i den kommunikativa rollen.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Urvalstest och arbetsprov kan förekomma i denna rekrytering.

Placeringsort: Gävle

Intervjuort: Gävle

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp