VALT JOBB

Systemspecialist Telekom BTS


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

MobiSIR(GSM-R) är det svenska namnet på den Europiska mobiltelefonistandarden för kommunikation längs järnväg

Plattformen inom MobiSIR består av en mängd basstationer längs järnvägsnätet. Parallellt med det hanterar vi även radioblocket mellan Linköping-Västervik samt radiotäckning i tunnlar av den anledningen behöver vi förstärka bemanningen med fokus på radioblock och beredskap.

Tjänsten kommer att ha fokus på att hantera basstationer för järnvägens mobilkommunikation, (MobiSIR), tunneltäckning gällande järnväg samt radioblock på de regionala banor Linköping-Västervik.

- Teknisk support tredje linjen för radioblock samt mobiltelefoniplattform(GSM-R) med tillhörande stödsystem.  

- Felsökning/felavhjälpning och driftuppföljning. Leverantörskontakter, deltar i utveckling och anpassning av stödsystem.

- Införande av nya kommunikationstjänster, teknikanpassningar(kapacitet mm), rapporter, kundmöten


- Beredskap för hela mobilplattformen gällande basstationer, tunneltäckning samt radioblocket Linköping/Västervik.

- Du kommer även att hantera våra entreprenörer i fält för felavhjälpning och underhåll.

- Du kommer att ansvara drift samt driftsättning av radiositer.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT/Telekom eller motsvarande kunskaper som vi bedömer som likvärdiga
  • har mycket god kompetens inom området och goda kunskaper om bakomliggande teorier och principer
  • har kunskaper om Unix/Windows
  • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har svenskt medborgarskap
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av mobilnät och radiotäckning i tunnlar
  • har kunskap inom GSM-R.

Som person är du drivande, strukturerad och serviceinriktad. Du har god självkännedom och ser en utmaning i att driva dina uppdrag mot uppsatta mål. 

Placeringsort: Borlänge eller Gävle

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp