VALT JOBB

Systemspecialist Telekom


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Du kommer att ansvara för drift av plattformarna gällande Core för MobiSIR / MVNO /Telematik. Dessa utgörs av 2G respektive 4G core nät.

- Felsökning/felavhjälpning och driftuppföljning. Leverantörskontakter, deltar i utveckling och anpassning av stödsystem.

- Support och införande av nya kommunikationstjänster, teknikanpassningar(kapacitet mm), rapporter, kundmöten.

Beredskap för Core gällande MobiSIR/MVNO/Telematik.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT/Telekom eller motsvarande kunskaper som vi bedömer som likvärdiga.
  • har mycket god kompetens inom området och goda kunskaper om bakomliggande teorier och principer.
  • har flerårig relevant arbetslivserfarenhet.
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • har goda kunskaper om Unix/Windows.
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av telekom och IP-kommunikation.
  • har erfarenhet av 2G och/eller 4G nät
  • har du kunskap inom GSM-R.

Som person är du drivande, strukturerad och serviceinriktad. Du har god självkännedom och ser en utmaning i att driva dina uppdrag mot uppsatta mål. 

 

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Intervjuort: Borlänge (v. 9)

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp