VALT JOBB

Systemtekniker IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som systemtekniker inom IT-organisationen kommer du att arbeta med drift, driftsättningar och stöd runt Trafikverkets applikationsmiljö för de järnvägsnära tjänsterna med inriktning på framförallt Microsofts plattformar. Applikationsmiljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform men det förekommer även Oracle och en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system.

Du kommer att ingå i ett team bestående av ca 10-12 personer som arbetar inom detta område. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi söker dig som

  • har svenskt medborgarskap
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller annan relevant utbildning i kombination med aktuell erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från IT-branschen. I samband med detta ska du ha dokumenterat system på ett sätt som är användarvänligt.
  • har kompetens inom MS olika produkter så som MS SQL, IIS, och Microsofts serverplattform.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av Oracle, Powershell, Release management och Devops.

Som person 

  • är du en självständig, initiativtagande problemlösare med god samarbetsförmåga. Du trivs med att identifierar problem och utveckla lösningar och delar med dig av information för att nå önskade resultat för organisationens bästa.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Urvalstest och arbetsprov kan förekomma i denna rekrytering.

Placeringsort: Borlänge alt. Gävle

Intervjuort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp