VALT JOBB

Systemtekniker Utskrift


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.) Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som Systemtekniker inom Verksamhetsområde IKT kommer du att arbeta med Trafikverkets utskriftsmiljö. Du kommer på daglig basis att arbeta med certifieringar, uppdateringar, övervakning och managering av utskriftsmiljön samt vara expertstöd till våra tekniker som arbetar med användarsupport och felsökning av våra skrivare. Du kommer också att delta i arbetet med framtagning och utvärdering av nya skrivarmodeller. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta fram handledningar till våra tekniker och annan dokumentation kring vår utskriftsmiljö. Du kommer att ingå i ett team bestående av 3-5 personer som arbetar specifikt med utskriftsmiljön och totalt är vi 25 medarbetare på sektion Arbetsplatsstöd.

Vi söker dig som

  • har dokumenterad utbildning och/eller flerårig arbetslivserfarenhet inom Microsofts klient- och serveroperativ
  • har minst 5 års arbetslivserfarenhet som systemtekniker varav 3 års dokumenterad erfarenhet från arbete med utskriftsfunktioner
  • har dokumenterad erfarenhet av Follow-me-utskrift (Pull-print)
  • har erfarenhet från arbete med ärendehanteringssystemet Remedy
  • har erfarenhet av arbete med AD, Citrix, Lan och Wan
  • kan kommunicera obehindrat i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete som it-tekniker inom statlig myndighet

För att lyckas i rollen har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du värdesätter ett gott samarbete och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Resor inom Sverige i tjänsten förekommer.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp