VALT JOBB

Tågvärd


Ansök här

Tågvärd

Samtliga anställningar inleds med en betald internutbildning. Utbildningen pågår i ca fyra veckor och du måste kunna delta på hela utbildningen heltid under denna period. 

Om arbetet

Som tågvärd på SJ Götalandståg ser du till att våra resenärer får en trevlig och bra resa. Du ger våra kunder service, information och tillser säkerheten ombord. Du kommer att hjälpa resenärer tillrätta och sköta högtalarutrop under färdens gång samt kontrollera att kunderna har giltiga biljetter. Du är serviceinriktad, har högt säkerhetstänk, är professionell och ser till att resenärerna trivs och känner sig sedda. Förutom utbildning, bra förmåner, utvecklingsmöjligheter och hela Västsverige som din arbetsplats får du fantastiska kollegor och möjligheten att träffa hundratals människor varje dag. Arbetstiderna varierar och övernattningar på annan ort förekommer. Det ställs krav på flexibilitet under tidvis högt arbetstempo.

Din profil

 • Du är serviceinriktad och gör alltid ditt bästa för att kunden ska få en bra upplevelse
 • Du är beslutsam och visar gott omdöme även under tidspress
 • Du sätter alltid säkerheten i första hand
 • Du är stresstålig och kan fokusera på rätt saker
 • Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter
 • Du har hög integritet och agerar professionellt i din yrkesroll
 • Du är lojal och handlar i enlighet med mål och policys
 • Du har hög samarbetsförmåga

Utbildning

Godkänt treårigt gymnasium eller motsvarande

Kunskap och erfarenhet

 • Du har minst två års arbetslivserfarenhet, gärna från service-, hotell- och/eller resebranschen
 • Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vi värdesätter även ytterligare språkkunskaper
 • Du har IT-vana och är van vid att hantera smartphones

Anställning

Om du har vad som krävs erbjuder vi dig en tillsvidareanställning på SJ Götalandståg som inleds med sex månaders provanställning. Din anställning omfattas av bra förmåner och gällande kollektivavtal. Anställningen börjar den 22 april med en betald utbildning på heltid i cirka fyra veckor.

Formella krav

Som tågvärd på SJ Götalandståg AB måste du ha fyllt 20 år, vara drogfri, ha god syn med eller utan glasögon samt god hörsel och normalt färgseende. Arbetet innebär uniformsplikt.

Innan du erbjuds en anställning kommer du att få genomgå en hälsoundersökning. Vi kommer göra en kreditupplysning samt vilja se ett godkänt utdrag ur belastningsregistret som du själv beställer via länken https://polisen.se/siteassets/blanketter/polisens-blanketter-442-3.pdf. Blir du kallad till intervju ska du ta med dig utdraget från polisen i obrutet kuvert.

Ansökan

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.

SJ Götalandståg AB, som är ett helägt dotterbolag till SJ AB, startade sin verksamhet den 1 maj 2012. Västtrafik, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken är våra uppdragsgivare och vårt uppdrag är att tillsammans med dem vara en engagerad samhällsaktör som erbjuder trygga och pålitliga kollektivtrafikresor i Västsverige. Trafiken finns som huvuddel i Västra Götaland med förbindelser till bland annat Varberg och Nässjö. Pendeltrafik bedrivs på sträckorna Göteborg-Alingsås, Göteborg-Kungsbacka och Göteborg-Älvängen. SJ Götalandståg har idag runt 800 medarbetare som alla arbetar med målsättningen att skapa de bästa förutsättningarna för ett ständigt växande antal nöjda och lojala kunder i regionen.

Kontakt:

Fredrik Engmalm, Chef Service, fredrik.engmalm@sj.se, 070-7241388

Therese Drevesjö, HR verksamhetspartner, Therese.Drevesjo@sj.se, 010-7515565

Göteborg

SJ Götalandståg

Ansök senast 2019-02-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp