VALT JOBB

Teknik Specialist Verifiering och Validering ERTMS


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du vara med och genomföra ett av Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt? Trafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt är en av landets - och därmed Nordens - största beställare och bidrar till samhällsutvecklingen såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Ett av Trafikverkets största projekt just nu är införandet av det EU-gemensamma tågtrafikstyrningssystemet ERTMS. Inom ERTMS projektet utvecklas den digitala signaltekniken för framtidens tågtrafik.

Som specialist inom verifiering och validering hos oss i ERTMS-projektet arbetar du med att säkerställa att de komplexa funktionerna i våra signalsystem för styrning av tågtrafik blir korrekt bevisade. I rollen kommer du att stödja projektet med specialistkunskaper inom tester samt verifiering och validering av pågående utveckling av komplexa datorbaserade säkerhetskritiska system. Fokus ligger på de nya funktioner som införs i systemen samt dess implementering på olika pilotbanor. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som kännetecknas av en blandning av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter.

Exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma;
.    Planering och ledning av verifiering och validering av ERTMS
.    Granskning av leverantörers verifierings- och valideringsrapporter
.    Medverkan vid leverantörers valideringsaktiviteter
.    Delta i ändringshanteringen inklusive Change Control Board 
.    Delta i arbete med säkerhetsstyrning

Vi söker dig som:
•    har en civilingenjörsexamen med teknisk inriktning alternativt har du annan utbildning och flerårig erfarenhet som vi bedömer likvärdig
•    har minst ett par års erfarenhet inom området verifiering och validering av komplexa datorbaserade system
•    har minst ett par års erfarenhet av test av signalanläggningar för spårburen trafik
 
Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med ERTMS-system, och då helst marksystemsdelen.
 
Som person är du initiativtagande och självständig, samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Tjänsten förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Önskad placeringsort är Borlänge eller Solna. Intervjuerna kommer att hållas i Solna vecka 10. Tester kan förekomma under denna process.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp