VALT JOBB

Tekniker IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifterna som Tekniker inom IT består i huvudsak av installationer och felsökning/felavhjälpning inom Trafikverkets beslutstödsplattformar.

Arbetet innebär även bevakning och uppföljning av tilldelade ärenden samt med din kompetens inom området i olika projekt.

Du arbetar normalt vardagar dagtid, tjänsten kan innebära viss beredskapstjänstgöring.

Vi söker dig som

  • har någon form av eftergymnasial utbildning inom IT genomförd för max 3 år sedan.
  • har dokumenterad kompetens inom Microsoft windows produkter och speciellt inom SQL server.
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har kunskap eller erfarenhet av Informatica, speciellt powercenter
  • har kunskap eller erfarenhet av Qliks produkter Qlikview eller Qliksense
  • har kunskap eller erfarenhet av Oracle
  • har kunskap eller erfarenhet av SAPs produkter t ex Business objects.

Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv och har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuer genomförs främst i Borlänge under vecka 8-9. Intervjuinbjudan skickas via mejl så kontrollera gärna din mejl veckorna innan.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp