VALT JOBB

Tekniker IT - Dispatcher


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.) Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som tekniker IT och i rollen som Dispatcher inom verksamhetsområde IKT kommer du att arbeta nära våra på-platsen-tekniker som ger användarnära it-support och stöd till Trafikverkets medarbetare på våra region-, lokalkontor och trafikcentraler. Du är också kontaktytan mot servicedesk och övriga intressenter till vårt ansvarsområde.

Vi arbetar ärendebaserat och du kommer att vara den som aktivt bevakar inkommande ärenden och prioriterar, omfördelar och eskalerar vid behov samt ser till att vi håller våra SLA:er. Du fungerar som stöd till onsite-teknikerna vid frågor kring det löpande dagliga arbetet och ser till att de har rätt förutsättningar till hands vad gäller information, handledningar och att vår informationsdatabas är uppdaterad.

Du tar också fram månadsvis statistik kring ärendeflödet och rapporterar avvikelser till närmaste chef.

Resor i tjänsten förekommer.

Du kommer att ingå i ett engagerat och positivt team på sektion Arbetsplatsstöd bestående av totalt 25 kollegor som arbetar med användarnära it-support utspritt på 9 orter i landet.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års sammanlagd erfarenhet från arbete som dispatcher
  • har flerårig erfarenhet av arbete inom Microsofts klientplattformar
  • har tidigare erfarenhet från arbete med ärendehanteringssystemet Remedy
  • har mycket goda kunskaper att uttrycka dig på både svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete inom statlig myndighet

För rollen krävs att du har god förmåga att identifiera stora och små problem och dess eventuella samband och att hålla flera bollar i luften samtidigt.  Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare har du ett mycket högt säkerhetstänk och en mycket god förmåga att kommunicera, är kundorienterad och har prioriteringsförmåga. Du kan arbeta både enskilt och i grupp och kan ta eget ansvar och egna initiativ.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp