VALT JOBB

Teknisk specialist systemteknik


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som teknisk specialist systemteknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som teknisk specialist inom systemteknik (BEST) för järnväg kommer du att arbeta som stöd investeringsprojektens alla skeden, från planering till genomförande. Du arbetar bland annat med funktions- och produktbeskrivningar, kontrakt och uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser. I projekten verkar du som kvalificerat teknikstöd i rollen som Samordnad Specialist och som stöd inom ditt specialistområde och koordinerar teknikstöden inom hela system området.

Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, normer och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt och specialister. Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor är ett naturligt inslag i verksamheten.

Vi söker dig som

  • har civil - eller högskoleingenjörsexamen, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete inom systemområdet (BEST) för järnväg
  • har mycket god kunskap inom några av teknikområdena spår, el/kontaktledning, signal eller tele
  • har kunskaper i entreprenad- och konsultjuridik samt kunskap om investeringsprocessen och projektmetodik
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektering, entreprenader och/eller byggledning
  • har erfarenhet av att upprätta förfrågningsunderlag
  • har erfarenhet från vägprojekt inom installation, elkraft eller vägbelysning

Som person är du analytisk och har en förmåga att se helheten i ditt arbete. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och är initiativtagande för att driva arbetet framåt. Vidare krävs att du har god samarbetsförmåga. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Tester kan förekomma som en del i rekryteringsprocessen. Intervjuer kommer äga rum 27 februari. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Jönköping

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp