VALT JOBB

Testledare


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Nu söker vi testledare till IT - är du intresserad av en ledande roll inom Trafikverkets testarbete?

I rollen ingår ledning och planering av samtliga testaktiviteter inom uppdraget, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester och acceptanstester. I testarbetet ingår analys och specificering av testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test. Enheten hanterar i huvudsak förvaltningsuppdrag men vi har även nyutvecklingsprojekt.

Uppdrag kan också ha inriktning mot acceptanstestledare, där testledaren är stöd till verksamheten och leder arbetet med acceptanstester vid mottagande av IT-lösningar från externa leverantörer.

Du kommer även att ha möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test. Vi arbetar i Microsoft-miljö mot TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio ALM.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning med inriktning IT om minst 180 hp. Alternativt har du annan utbildning i kombination med, relevant arbetslivserfarenhet i närtid, som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag.
  • har erfarenhet av och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösningen.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du

  • har certifiering inom test.
  • har erfarenhet av agilt arbetssätt och testdelarna inom Visual Studio ALM.
  • har erfarenhet från acceptanstestledning, systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.

Som person är du

  • en strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare med förmåga att samarbeta och vara lyhörd.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Urvalstest kan komma att användas i denna rekrytering.

Placeringsort/Intervjuort: Borlänge

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp