VALT JOBB

Trafikplanerare


Ansök här

SJ söker Trafikplanerare

Vill du ha en central roll inom SJ, Sveriges grönaste varumärke inom transportbranschen? Vi är inne i en intensiv förändringsresa där vi under året byter till ny planeringsplattform. Är du en driven person som söker utmaningar och vill vara med och utveckla SJs planeringsfunktion? Bli Trafikplanerare hos oss!

Trafikplaneringen är en del av enheten Trafikprogram och Planering som ansvarar för att utforma koncernens långsiktiga trafik- och fordonsprogram. Huvuduppgiften är att utveckla och optimera SJs trafikprogram genom ett direkt ansvar för tidtabeller och fordonsomlopp. Enheten ansvarar också för att utveckla och administrera kom­mersiella avtal kopplat till SJs trafikering.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som trafikplanerare ska du, med utgångspunkt i de kommersiella kraven, leverera affärsdrivna och robusta trafiklösningar, som möjliggör produktionseffektiva planer. En viktig funktion som bidrar till att möta SJs lönsamhetskrav på kort och lång sikt.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Aktivt delta i arbetet med produktionsupplägg/anpassningar som bidrar till att nå SJs övergripande mål och utarbeta beslutsunderlag till ledningen.
  • Simulering av olika trafikupplägg och delta i utredningar av framtida trafiklösningar.
  • Genomföra trafiklösningarna för så väl grundplan samt alla efterföljande anpassningar (t ex banarbeten) för de linjer du ansvarar för.
  • Säkerställa att samtliga fordonsomlopp är optimerade.

I arbetet ingår också att utveckla nya arbetssätt och arbeta med ständiga förbättringar. Vi är idag 13 trafikplanerare i enheten. Som ett led i organisationens pågående förändringsresa mot moderna och dynamiska lösningar, behöver vi förstärka med en ny kollega. Du kommer att ingå i ett team bestående av både seniora och juniora trafikplanerare som arbetar i nära samverkan med flera andra enheter inom SJ.

Utbildning

Civilingenjörsexamen, annan relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom trafikplanering.

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig med goda kunskaper inom planering och det är en stor fördel om du jobbat med optimerande planeringsplattformar. Vi ser gärna erfarenhet från tåg-, buss-, flyg-, båt- eller logistikbranschen, men det viktigaste är att du har en god affärsmässig förståelse och hanterar dynamiken i en verksamhet som är komplex både utifrån tekniska och personalmässiga aspekter.

Du har förmåga att arbeta i en omväxlande miljö med många intressenter och har en god analytisk förmåga. Vidare har du mycket goda systemkunskaper och kan arbeta med detaljer men ändå se helheten. Tidigare IT-erfarenhet från kravställning och systemtest är meriterande och goda kunskaper i Excel är en nödvändighet. Som person är du strukturerad och noggrann samt har en god kommunikativa förmåga.

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm. Arbetet utförs dagtid.

Vi vill ha din ansökan senast den 31 mars men skicka gärna in din ansökan tidigare då urval sker löpande. I den här rekryteringen samarbetar vi med Harvey Nash, så klicka på länken för att ansöka: https://www.harveynashnordics.com/se/job/sj-trafikplanerare/.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-03-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp