VALT JOBB

Administratör, teknisk säkerhetsstyrning signal och godkännandeprocess


Ansök här

Vill du arbeta som administratör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som administratör kommer du huvudsakligen att stödja processerna teknisk säkerhetsstyrning signal (TSS) och godkännandeprocess (GOP). Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

 • Kontrollgranska och förbereda ärende bl. a hämta behörighetsnummer i andra register, kontrollera arbetsordernummer i affärssystemet
 • Arbeta med ärendehanteringssystemet LIME-Pro
 • Utbildning och support i ärendehanteringssystemet
 • Kunna leda mindre utvecklingsprojekt inom TSS och GOP kopplat till ärendehantering
 • Uppdatera interna webbsidor med webbapplikationen SharePoint
 • Vara Innehållsansvarig gällande GOP och TSS information på Trafikverkets webbsida
 • Skapa informationsbrev och informationsblad

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Vi söker dig som

 • har utbildning inom administration eller ekonomi, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • har erfarenhet av och har arbetat i affärssystem eller ärendehanteringssystem
 • har goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av och har arbetat i ärendehanteringssystemet LIME-Pro
 • har kunskap inom järnvägsteknik

För att lyckas i rollen som administratör har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp