VALT JOBB

Analytisk Utredare till Trafikplanering


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som Utredare på enheten Nationell kapacitetsoptimering arbetar du med analys av tågtidtabellsplaneringen på Trafikverket och du är på så sätt med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Vill du vara med i utvecklingen av planeringen av tidtabeller och banarbeten på järnväg?

På enheten Nationell kapacitetsoptimering jobbar vi med processledning, samordning och utveckling av arbetssätt för tilldelning av tider i spår. I denna roll kommer du ha stort fokus på analys av data som vi får från våra planerings- och uppföljningssystem. På enheten är vi 12 medarbetare som är placerade i Solna, Gävle, Borlänge och Malmö.  

I rollen ingår arbetsuppgifter som:

  • Att genomföra analyser av tågplanen och dess utfall, samt av effekter och konsekvenser av åtgärder inom området
  • Ta fram och utvärdera månadsrapporter som visar hur trafiken genomförts utifrån olika nyckeltal
  • Ha kontakt med och stödja andra verksamhetsområden, avdelningar och enheter i frågor som rör aktuellt ansvarsområde
  • Identifiera och ibland driva utvecklingsbehov inom kapacitetsoptimering

Resor i tjänsten förekommer, främst inom Sverige.

Vem är du?

Du tar självständigt dig an stora informationsmängder, analysera och komma med förbättringsförslag och nya initiativ. Du skapar förtroende genom ett strukturerat arbetssätt där du samarbetar med både interna och externa parter och har god kommunikativ förmåga där du kan kommunicera komplexa frågor så att mottagaren förstår. 

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • talar och skriver svenska obehindrat

Vi ser det som meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete med trafikplanering och/eller erfarenhet av arbete med analys av stora datamängder
  • ett intresse för tåg och järnvägssystemet.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Frågor om tjänsten? Marika nås lättast på mobilnummer 072-083 72 88 under hela annonseringsperioden.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp