VALT JOBB

Är du Trafikverkets nya inköpare?


Ansök här

Som inköpare bidrar du till att genomföra värdeskapande affärer åt Trafikverket och därmed medborgarna och näringslivet. Du kommer att vara en viktig del i att se till att våra inköp sker på ett affärsmässigt, hållbart och juridiskt korrekt sätt. 

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

Dina arbetsuppgifter består av operativt inköp, genomföra enklare upphandlingar mot LOU/LUF och framförallt sköta våra avrop. Du arbetar självständigt med förnyade konkurrensutsättningar och hanterar andra typer av avrop från ramavtal på ett juridiskt korrekt sätt. I rollen som inköpare kommer du även att ansvara för support till Trafikverkets interna beställare vid inköpsfrågor vad gäller val av ramavtal och hantering av bland annat beställningssystemet, både via telefon och mail. En stor del av arbetet innebär att säkerställa efterlevnad av externa föreskrifter och regler. Du kommer att vara ett affärsstöd i samband med specifika avrop och upphandlingar, förvaltning av avtal samt bidra till att vi gör goda affärer. Arbetet omfattar även att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och inköpsprocessen. Uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del av vårt arbete.

Vi söker dig som

  • har något av följande tre:
  1. en universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi, teknik eller juridik
  2. YH/KY-examen inom inköp där LOU ingått
  3. minst sex månaders arbetslivserfarenhet av upphandling/avrop inom LOU och LUF
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du en kommunikativ och drivande initiativtagare som trivs med struktur och samarbete. Du behöver också vara bekväm i att arbeta kundorienterat för att kunna leverera goda resultat i en verksamhet som ständigt utvecklas.

Vi tillämpar CV-lös rekrytering för denna tjänst. Det innebär att första urvalet enbart kommer att göras från dina svar på de inledande frågorna som du får besvara när du skickar in din ansökan samt att du har bifogat ditt examensbevis (använd fältet för CV när du bifogar examensbeviset). Vi kommer att bortse från eventuellt bifogade CV:n och personliga brev. Vi använder oss av urvalstester och kommer att bjuda in till test via mail, så ha gärna uppsikt över mailen (inkl spamfilter) de närmaste dagarna efter sista ansökningsdagen, så du inte missar en eventuell inbjudan.

Tidplan

Urvalsarbetet pågår under v.30-31 och du kommer att få återkoppling v.31 oavsett om du går vidare eller inte. Intervjuer kommer att ske digitalt via skype och är planerad att genomföras under v. 32 (9-11/8) och v. 33 (16-18/8). 

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-07-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp