VALT JOBB

Arkitekt


Ansök här

Som Arkitekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Trafikverket har höga ambitioner när det gäller att skapa vackra, funktionella och hållbara väg- och järnvägsanläggningar. Infrastrukturen är en del av vår offentliga miljö och den ska utformas enligt de arkitekturpolitiska mål och miljökvalitetsmål som riksdagen beslutat. 

Som arkitekt i vårt Verksamhetsområde Stora projekt ges du möjlighet att arbeta i flera utvecklande projekt, företrädesvis entreprenaderna inom Västlänken tågtunnel under Göteborg. Även arbete avseende planering för nya slussar i Trollhättan, lokaliseringsutredning för höghastighetsjärnväg mellan Göteborg-Borås och mellan Hässleholm-Lund kan förekomma.

Du kommer att verka som specialiststöd i frågor som rör väg- och järnvägsarkitektur samt stationsmiljöer, Du är del av ett team med andra teknikspecialister både internt inom Trafikverket och externt, där ni alla arbetar mot samma mål. Du bidrar i programmen med kvalificerad rådgivning såsom att bistå med tolkning av Trafikverkets regler och råd samt bevakar när nya regler och råd införs I din roll utvecklar du även strategier samt förankrar och driver Trafikverkets förhållningssätt inom väg- och järnvägsarkitektur. Som arkitekt har du en viktig del i dialogen med andra myndigheter såsom exempelvis kommuner och länsstyrelser.

Du arbetar självständigt, men är också en del av ett nätverk av övriga arkitekter inom Trafikverket. I arbetet ingår också att initiera och driva utvecklingsprojekt samt delta i framtagandet av handböcker, riktlinjer och remisser. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med kollegor från olika verksamheter och specialistområden, vilket innebär goda möjligheter till personlig utveckling.

Vi söker dig som

  • har en arkitekt- eller samhällsplanerarutbildning på högskolenivå alternativt annan liknande utbildning i kombination med flerårig kvalificerad erfarenhet inom arkitektur
  • har några års arbetslivserfarenhet inom arkitektur kopplat till infrastrukturprojekt och/eller stadsutveckling
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete i egenskap av beställare i offentlig sektor
  • har erfarenhet av gestaltningsansvar i infrastrukturprojekt

Som person

Då arbetet innebär många kontaktytor, både internt och externt, så är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du arbetar lyhört för att hitta lösningar som gynnar projekten på bästa sätt och interagerar med andra med förståelse för att ni alla strävar mot samma mål i projektet. Du har också en god förmåga att kommunicera budskap till din omgivning på ett pedagogiskt sätt. Din problemlösningsförmåga är god, och du ser problemställningar och lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Slutligen planerar och strukturerar du ditt arbete på ett självständigt sätt.

Läs mer om våra förmåner här:https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp