VALT JOBB

Arkitekt IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska  digitaliseringsresa som pågår. Vi söker nu DIG som är intresserad av att arbeta som vår IT-arkitekt inom järnväg.

Som IT-arkitekt på Trafikverket inom järnväg har du den spännande uppgiften att jobba i några av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer. Tillsammans med dina kollegor tacklar du framtidens utmaningar inom det svenska transportsystemet. Du förväntas skapa de bästa förutsättningarna för att leverera stöd till verksamheten. Du kommunicerar beslutad arkitektur, deltar i framtagande och engagerar aktivt olika intressenter. Du följer upp att beslutad arkitektur efterföljs, du granskar/utvärderar IT-arkitektur och du deltar vid upphandling inom it-anskaffningar.

Resor i Sverige i mindre omfattning, ingår i tjänsten

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande inkl erfarenhet inom området som av oss kan bedömas likvärdigt.
 • genom teori och erfarenhet från en större verksamhet har byggt en bra verktygslåda för att som arkitekt ansvara för utformningen av IT-lösningar för olika verksamhetsbehov.
 • har erfarenhet av IT-arkitektur på en generell nivå i en större verksamhet med komplex IT-miljö 24/7.
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • har flerårig erfarenhet av kvalificerat IT-arbete .
 • har ett starkt intresse av att med ditt arbete påverka vardagen för stora delar av Sverige.
 • tycker om att jobba med it-arkitektur inom hela IT faunan.

Vi söker dig som person

 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma
 • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Vi kommer i så fall att höra av oss till dig med en inbjudan via mejl. Håll därför gärna lite extra koll på din mejlinkorg (inkl spamkorg) de första veckorna efter det att ansökningstiden har löpt ut, 

Placeringsort och intervjuort är i Borlänge.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp