VALT JOBB

Beredskapsplanerare


Ansök här

Som Beredskapsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Avdelningen samhällsskydd och beredskap ansvarar för Trafikverkets samordning av åtgärder inom krisberedskap och planering för höjd beredskap. Avdelningen är nu i en spännande fas där vi ser över organisation och vårt arbete för att möta de nya behov och krav som den återupptagna totalförsvarsplaneringen innebär. Vi söker nu en Beredskapsplanerare till verksamhetsområde Planering, avdelningen Samhällsskydd och beredskap.

Du jobbar nationellt och kommer tillsammans med avdelningens övriga beredskapsplanerare att arbeta med krisberedskap och civilt försvar. I tjänsten ingår att arbeta med utveckling och förvaltningsuppgifter inom området. Du kommer medverka i utvecklingen av Trafikverkets och verksamhetsområdets kontinuitetsplanering, omvärldsbevakning och strukturer för samverkan internt och externt, samt i övrigt stödja i avdelningens leveranser och uppgifter. Du driver egna utredningar och utvecklingsprojekt inom området.

Vem är du?

Som person är du engagerad och självgående och driver aktiviteter och projekt med både ett kundorienterat och resultatorienterat förhållningssätt. Rollen som Beredskapsplanerare innebär mycket samarbete, både internt och externt, vilket gör att god kommunikativ- och samarbetsförmåga är viktigt. Som nationell Beredskapsplanerare stödjer du andra i deras arbete inom området, därför behöver du var duktig på att omsätta externa behov i adekvata leveranser från vår avdelning. Du trivs med att arbeta med flera olika arbetsuppgifter samtidigt och har en god prioriteringsförmåga. Du har därtill en hög problemlösningsförmåga, du ser till helheter och prioriterar utifrån övergripande strategier.

Vi söker dig som

  • har relevant högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) eller annan utbildning som tillsammans med erfarenhet bedöms som likvärdig
  • har några års aktuell arbetslivserfarenhet av verksamhetsutveckling inom samhällets krisberedskap och totalförsvar, säkerhetsskydd, inklusive lagstiftning inom området
  • har kunskap och förståelse för transportsektorn och samspelet mellan myndigheter, andra offentliga organisationer och den privata sektorn
  • har aktuell erfarenhet av projektledning
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med processer och processutveckling

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer är planerade att genomföras 17 juni 2020.

Annan placeringsort kan diskuteras.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Eskilstuna

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp