VALT JOBB

BEST-samordnare (Teknisk specialist)


Ansök här

Som BEST-samordnare (Teknisk specialist) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

I rollen som BEST-samordnare (Teknisk specialist) kommer du att ha huvudansvar för att leda en grupp med teknikspecialister inom disciplinerna bana, signal, el och tele, samt att leda och styra projekterande konsulter och entreprenörer. I rollen kommer du att arbeta med att skriva uppdragsbeskrivningar till upphandling i olika skeden. Du kommer även  att leda granskning av leveranser av handlingar Du kommer även att arbeta med att bidra till utformning av teknisk systemstandard och till att projektet följer TKI (tid, kostnad och innehåll).

Som BEST-samordnare (Teknisk specialist) hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du kommer att arbeta mot ett specifikt projekt beroende på placeringsort på tjänsten. Du kommer antingen att arbeta med Ostlänken, Norrbotniabanan, ERTMS eller Fyrspår Uppsala. Mer information om projekten hittar du via länkar längst ner i annonsen.

I rollen ingår att:

 • Leda granskning av leveranser systemhandling BEST-delar.
 • I beställarrollen styra och leda specifika tilläggsutredningar som projekterande konsulter genomför, leda startmöte, planera och granska delleveranser, leda ekonomimöte (styra framdrift och bedömningar återstående arbete).
 • Delta fysiskt på plats i möten med projekterande konsulter och entreprenörer.
 • Värdera specifika krav (kravbilden för projekteringen) i samverkan med tekniska specialister, diskutera, formulera och revidera krav.
 • Värdera att rätt omfattning utförs av projekterande konsult i förhållande till vad som är upphandlat.

Vem är du?

Som person trivs du med att leda andra. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra. Du har god problemlösningsförmåga och drivs av att leverera resultat.

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning 180hp (120p) eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet eller utbildning som bedöms vara likvärdig
 • har flerårig arbetslivserfarenhet av infrastrukturprojekt inom järnväg samt inom BEST-området som samordnare, teknikansvarig eller projektledare.
 • har dokumenterad erfarenhet som specialist inom något av teknikområdena el, signal eller tele.
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med Transportstyrelsens godkännande för järnväg (GOP)
 • har kunskap inom AB, ABT och ABK

Rekryterande chef är på semester under vecka 30-33. Under hennes frånvaro finns Martin Smith tillgänglig och kan svara på frågor om tjänsten vecka 32-33 på telefonnummer 070-3294703.

Tester förekommer i denna rekryteringsprocess.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att genomföras under vecka 35-36.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp