VALT JOBB

Beställningskoordinator IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Nu söker vi en beställningskoordinator till avdelning Telekominfrastruktur. Avdelning Telekominfrastruktur ansvarar för att tillhandahålla tillförlitliga kommunikationstjänster till hela Trafikverket. Ansvaret omfattar radio, operativ telefoni, datakommunikation, datahallar, teknikhus samt nätövervakning.Den sektion du kommer att tillhöra ansvarar bland annat för att upprätthålla funktion för att hantera inkommande beställningar och förfrågningar till avdelningen.

I rollen som beställningskoordinator IT arbetar du kundorienterat med att registrera och samordna förfrågningar och beställningar som rör datakommunikation och nätverk ifrån Trafikverkets verksamhetsområden och resultatenheter. Din roll innebär att bekräfta och kvalitetssäkra beställningarna samt vid behov föreslå förbättringar och i vissa fall även nya lösningar. Du arbetar hela tiden i nära samarbete med leveransenheter och de enheter som ansvarar för anläggningsstyrning och anläggningsdrift. Som beställningskoordinator samordnar du tjänster och leveranser som skall genomföras i Trafikverket samt informerar kring de säkerhetskrav som gäller. Du bereder ärenden för leverans, både gällande teknik och övrig information och bevakar samt ansvarar för att meddela eventuella avvikelser/ ändrade förutsättningar.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom tele- och datakommunikation, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetserfarenhet från sälj/kundsupport/leverans inom tele/datakommunikationsbranschen

Rollen som beställningskoordinator kräver ett relationsskapande och serviceinriktat arbetssätt där ditt teknikintresse ligger till grund för att trivas i rollen. Arbetet kräver att du är lyhörd och att du har förmågan att prioritera ärenden på ett strukturerat sätt, detta ställer i sin tur krav på god administrationsförmåga. Utmaningen i denna roll är att hålla sig uppdaterad i dagens och framtidens teknik samt att få förståelse och kunskap om Trafikverket samt verksamhetens behov.  

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp