VALT JOBB

Beställningskoordinator IT/telecom


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Nu söker vi en beställningskoordinator till avdelning telekominfrastruktur. Avdelning telekominfrastruktur ansvarar för att tillhandahålla tillförlitliga kommunikationstjänster till hela Trafikverket. Ansvaret omfattar radio, operativ telefoni, datakommunikation, datahallar, teknikhus samt nätövervakning.

Den sektion du kommer att tillhöra ansvarar bland annat för att upprätthålla funktion för att hantera inkommande beställningar och förfrågningar till avdelning inklusive ansvar för externa kunder. I ansvar för externa kunder ingår även uppföljning av kundavtal, avtalshantering och fakturering.

Som beställningskoordinator kommer du att:

  • registrera och samordna förfrågningar och beställningar gällande tele- och datakommunikation samt kontorsdatanät.
  • kvalitetssäkra beställningar och vid behov föreslå nya och utvecklade lösningar.
  • tilldela resurser för leveransuppdragen.
  • bevaka och meddela eventuella avvikelser vad gäller leveranser och andra förutsättningar.

Du hanterar ärenden från Trafikverkets verksamhetsområden och resultatenheter kring beställningar, förfrågningar och leveranser. Du medverkar till att kvalité och arbetssätt inom utpekat ansvarsområde förbättras. Du har ett nära samarbete med leveransenheter och enheter som ansvarar för anläggningsstyrning och anläggningsdrift

Rollen som beställningskoordinator innebär även ett nära samarbete med kollegor i övriga Trafikverket. Du får en bred insyn i de olika verksamheterna och deras kommunikationsbehov till bland annat investerings- och underhållsprojekt. Du följer och utvecklas i Trafikverkets resa mot digitalisering av tjänster och funktioner i transportsystemet.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom tele- och datakommunikation, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års relevant arbetserfarenhet inom telekommunikationsområdet

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystemet Remedy.
  • har arbetat med tele- och datakommunikation inom väg- och järnvägsområdet
  • har erfarenhet av att hantera ärenden gällande anläggningar för el-, tele-, signal- och säkerhetssystem samt kabel och kanalisation

Rollen som beställningskoordinator kräver att du som person är du självgående, relationsskapande och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du strukturerad och är van att arbeta med administration och uppföljning. Du är en person som är kundorienterad, utåtriktad och som har en god förmåga att kommunicera. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp