VALT JOBB

BIM-specialist för framtiden


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som BIM-specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur genom en spännande förändringsresa.

Till Shift2Rail, ett omfattande forskningsprogram inom Europa, söker vi nu en driven BIM-specialist med placering i Luleå, Borlänge, Göteborg eller Solna.
 

Vi söker vi nu en BIM-specialist med uppgift att skapa en Building Information modell(BIM) som ska kunna användas vid analys av en virtuell masteranläggning som stöd vid byggande drift och underhåll av infrastruktur. Till modellen ska du koppla olika egenskaper ifrån befintliga och nya databaser som t.ex. materialegenskaper, kostnader, tillförlitlighetsdata mm. Modellen kommer bli en portal mot regelverk, byggblock och komponenter.

Modellen skall innehålla alla teknikslag som ingår i en väg och järnvägsanläggning.
 

Vem är du?

Du tänker nytt och tar initiativ på ett nyfiket sätt. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, är strukturerad och bra på presentationsteknik och pedagogik. Vidare har du förmåga att kunna koppla ihop strukturer och olika tekniska system.


Vi söker dig som

  • har akademisk examen med relevant teknisk inriktning (minst 300 hp), eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har aktuell och relevant kunskap inom CAD .
  • har grundläggande kunskaper i programmering, gärna med inriktning mot databaser.
  • har grundläggande kunskap inom informationsmodellering.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektering av järnväg/väg.
  • har erfarenhet av anläggningsbranschen.
     

Tidsbegränsad anställning med tillträde snarast efter överenskommelse, t  o m 2022-12-31, med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp