VALT JOBB

Biträdande Funktionsledare Specifikation


Ansök här

Vill du arbeta som Biträdande Funktionsledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. 

Inom ERTMS-programmet bedrivs Trafikverkets arbete med att införa ERTMS i Sverige. Det arbetet består av att utveckla ERTMS-marksystem och därefter införa dessa på den svenska järnvägen. ERTMS-programmet står nu inför att färdigställa utvecklingen av marksystem ERTMS Level 2 och även av system för konventionella ställverk, inför utrullningen av ERTMS-systemen i det svenska järnvägsnätet.

Till ERTMS-programmet söker vi nu en Biträdande Funktionsledare för funktionen Specifikation.

Inom Specifikation formuleras kraven på hur ERTMS-systemen ska fungera och vad de ska klara av och vad de ska leverera. Vidare genomförs inom funktionen ett flertal utredningar med många intressenter i syfte att utgöra beslutsunderlag för att styra utformningen av systemen. Inom funktion Specifikation arbetar ett tiotal kompetenta medarbetare i olika roller och leds av funktionsledare Specifikation.

Som biträdande Funktionsledare är du ett stöd till Funktionsledaren Specifikation som ansvarar för ledningen av kravarbetet för både konventionella signalsystem och ERTMS-marksystem. Specifikationsarbetet följer, liksom hela utvecklingsarbetet, CENELEC-processerna och omfattar fas 1-4 enligt 50126 för att säkerställa att de utvecklade systemen uppfyller våra krav på säkerhet, tillgänglighet och funktionalitet i övrigt. Systemen utvecklas i säkerhetsklass SIL-4, vilket ställer stora krav på arbetets kvalitet och systematik.

Du kommer även att självständigt leda utredningsuppdrag som syftar till att utforma systemen i enlighet med programmets strategier och mål.

Arbetet bedrivs i en internationell miljö med många internationella kontakter och är en del av Trafikverkets arbete för att göra järnvägen digitaliserad.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har minst tre års erfarenhet av ledarskap från utveckling av säkerhetskritiska mjukvarusystem eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt
  • kan uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av utveckling enligt CENELEC-processerna eller motsvarande
  • har erfarenhet av signalteknik inom järnvägsområdet
  • har erfarenhet av ledarskap
  • har god förmåga att leda komplexa tekniska utredningar fram till beslutsunderlag och presentation av resultat

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och som är resultatorienterad och strukturerad. Det är även viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och kan göra komplexa samband förståeliga även för mindre insatta.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Solna eller Borlänge

Intervjuort: Solna

Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp