VALT JOBB

Biträdande projektledare Stora Stationer


Ansök här

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker nu en Biträdande Projektledare för projekt Stora Stationer inom Program ERTMS!

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som Biträdande Projektledare för projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar (så som Hallsberg och Malmö) till ERTMS. Projektet är under uppstart och kommer att etableras under de närmsta två åren. I rollen som Biträdande Projektledare kommer du bli en viktig del i projektledningen och jobba med både operativa och strategiska frågor avseende projektets framdrift och styrning. Dina uppgifter kommer bl.a. omfatta:

 • Utveckla projektets styrande och specificerande dokument
 • Utveckla projektstyrning inom projektet
 • Administrera Stora Stationers ledningsgruppsmöten
 • Stötta projektledaren med resurstillsättning inom projektet
 • Definiera projektets övergripande tidplan
 • Genomföra analyser och definiera strategier kring projektets framgångsfaktorer
 • Stödja Projektledaren
 • Representera Stora Stationer i Projektledarens frånvaro

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning som Civilingenjör alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har utbildning inom projektledning
 • har mer än 5 års relevant arbetslivserfarenhet i närtid
 • har flerårig erfarenhet som projektledare
 • har erfarenhet av projektuppföljning

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet inom järnvägsbranschen
 • har erfarenhet av stora förändringsprojekt
 • har erfarenhet avseende projekterings- eller entreprenadupphandlingar
 • har erfarenhet av strategiarbete eller genomförande av komplexa analyser

Som person är du kommunikativ, analytisk och visar goda ledarskapsegenskaper samt har en stark förmåga att skapa framdrift i en organisation. 

Placeringsort är Solna, Örebro eller Malmö. En del resor, huvudsakligen inom Sverige, förekommer.

Intervjuort Solna.

Urvalstester en en del av den här rekryteringsprocessen. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp