VALT JOBB

Byggledare


Ansök här

Vill du arbeta som Byggledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

 

Tjänsten består av att vara Västlänkens byggledare vid planering och genomförande av utformning och aktiviteter med anknytning till avskärmningar av byggarbetsplatser. Det innebär bl a att du:

 • är ansvarig för genomförandet av Planksidan - Västlänkens konstprojekt där konstnärer och kreatörer kan anmäla intresse och, om man blir utvald, få uppföra ett verk på byggplanken. Du administrerar projektet bl a genom att ha hand om ansökningar, hålla i urvalsprocessen, ha kontakt med kreatörerna, såväl när det gäller praktiska som ekonomiska frågor. Du är även ansvarig för att hemsidan ajourhålls med hjälp av kommunikatörer.
 • genererar och samlar upp idéer om användande av plankens utsidor och ytorna närmast.
 • ska kunna visualisera hur användningen av byggplanken kan ta sig ut som underlag för beslut.
 • har kontakter med externa samarbetsparter som erbjuds att använda planken bl a inom Göteborgs Stads kulturförvaltning.
 • administrerar hänvisningar till verksamheter på planken och bevakar tillsammans med projektets trafikhandläggare att avskärmningarna är i gott skick och att de gc-stråk som påverkas av planken är trygga och tillgängliga.
 • arbetsleder projektets leverantör av byggplanktjänster
 • deltar i arbetsgruppen Staden vid byggplanken där Trafikverket möter Göteborgs Stad och Västtrafik.

Du arbetar nära tillsammans med landskapsarkitekt, trafikhandläggare, belysningsspecialist, miljöansvarig samt ansvarig för Tekniska system och design, som du också rapporterar till.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning från 1 jan 2020 till 31 dec 2021.

 

Vi söker dig som har

 • Högskoleutbildning med inriktning mot projektledning, projektkoordinering eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig
 • Minst tre års sammanhängande erfarenhet av projektledning inom marknadsföring och event.
 • Erfarenhet av visuell och kommunikativ produktion, eventplanering, utställningsproduktion eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att producera Photoshop-visualiseringar
 • Erfarenhet av publik reklam och inköp av tjänster från företag verksamma inom branschen för utomhusreklam.
 • Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet eller offentliga sektor
 • Ha erfarenhet av tillstånd- och bygglovsansökningar.
 • Certifiering inom projektledning (IPMA eller liknande).
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Har erfarenhet av att arbeta i Adobe InDesign, Photoshop och Illustrator.
 • Har erfarenhet av webbproduktion.
 • Har genuint och dokumenterat intresse för konstnärliga uttryck i allmänhet och muralmålningar i synnerhet.
 • Har erfarenhet av projektleda och producera utomhusreklam och scenografi med inslag av gestaltningsfrågor.

Du som person i den här rollen måste ha bra förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Eftersom att du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du kan kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du jobbar självständigt, är initiativtagande och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

 

Intervjuer planeras att hålla i Göteborg under v. 48.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp