VALT JOBB

Byggledare till järnvägsprogrammet ERTMS


Ansök här

Som byggledare inom programmet för European Rail Traffic Management System, ERTMS, är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

För att möjliggöra ERTMS programmets signalsystemsbyte finns projektet Opto 2.0 där vi genomför modernisering av trafikverkets optofiberanläggning. Projektet omfattar drygt 10.500 km varav 600 km är inom vägområdet.

Du leder projektets dagliga arbete ute i fält. Du är projektledarens förlängda arm och ansvarar för att följa upp arbeten i ett eller flera av projektets etapper. I denna tjänst arbetar du främst i etapp 2 som innefattar en stor region; från Älvsjö till Lund.

Projektet är ett utrullningsprojekt vilket innebär att ett stort antal likartade aktiviteter kommer att utföras efter varandra under lång tid. Du följer upp att entreprenadarbetena genomförs enligt plan och rapporterar enligt Trafikverkets processer. Tillsammans med projektorganisationen och centrala stödresurser initierar, bereder och ansvarar du för genomförandet och uppföljningen av projektet med avseende på tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö.  Du säkerställer att normer, anläggningskrav och föreskrifter (generella eller beställarens) följs av utföraren. Att vid efterfrågan uppskatta omfattningen av olika arbeten ingår i rollen.

Resor i tjänsten är vanligt förekommande. 

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du självgående, har lätt för att samarbeta med andra och för att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdraget har du ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har en god problemlösningsförmåga och ett strukturerat arbetssätt i syfte att leverera efterfrågade resultat i tid. Du kommer att ha många kontakter både inom och utanför Trafikverket varför det är viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer och i din kommunikation är tydlig och anpassar dig till omgivningens behov och förutsättningar.

Vi söker dig som

  • har teknisk högskoleutbildning alternativt annan utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig 
  • har minst 5 års aktuell praktisk erfarenhet ute i fält i rollen som byggledare, byggplatsuppföljare eller projektledare inom anläggnings- eller byggprojekt. 
  • har genomgått utbildning byggarbetsmiljösamordnare och BAS P/U.
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du 

  • har erfarenhet från BEST-projekt inom järnväg

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Möjliga placeringsorter är Solna, Malmö, Göteborg, Örebro, Kristianstad, Halmstad, Skövde, Växjö, Jönköping, Norrköping, Linköping, Eskilstuna och Västerås.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 17 och 18 december.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Linköping

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp