VALT JOBB

Chef Teknik och miljö för Ostlänken


Ansök här

Vill du bli Chef Teknik och Miljö för Ostlänken - Sveriges största infrastrukturprojekt? Vill du vara med och forma Sveriges nya generation järnväg? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ostlänken är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Ostlänken är ett megaprojekt i storleksordningen 54 miljarder! Mer info om projektet hittar du via länken längst ner.

Som chef för Teknik och Miljö på Ostlänken har du ansvar för att leda och samordna ledare och specialister inom teknik, miljö, tillstånd, gestaltning, hållbarhet och BIM. Du ansvarar för att förse projektet med rätt specialister och de krav/förutsättningar och lösningar som krävs för att projektera och bygga Ostlänken.

Uppdraget innebär att du har helhetsbilden för projektet och en central roll för att skapa förutsättningar för att nå våra mål och skapa nytta. Du har många kontakter inom projektet, med andra verksamhetsområden inom Trafikverket och utanför Trafikverket. Du är den som bevakar och driver projektets frågor inom ramen för programmet "Ny Generation Järnväg" där Ostlänken ingår som en del i hela framtida höghastighetssystemet.

Du är del av Ostlänkens ledningsgrupp och har personalansvar för cirka 10 personer, varav sex funktionsansvariga som leder det operativa arbetet inom sina områden. Du ansvarar för Innovationsrådet som syftar till att få fram och hantera leverantörers förslag på Innovationer. Rapporterar gör du direkt till Ostlänkens projektchef. 

Vi söker dig som

  • har examen på högskolenivå från något av områdena teknik eller miljö (180 hp) eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet från att leda stora organisationer med minst 50 anställda
  • har mångårig erfarenhet från ledarskap i omfattande/komplexa uppdrag
  • har dokumenterad erfarenhet av att skapa resultat i en komplex organisation
  • har mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektledning i stora projekt
  • har erfarenhet från anläggningsbranschen i en eller flera av följande roller; beställare, konsult och/eller entreprenör
  • har erfarenhet av internationella kontakter i arbetet

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort är Solna eller Norrköping.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp