VALT JOBB

Controller


Ansök här

Vill du arbeta som controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Vi kommer att vara sex stycken medarbetare som arbetar på ekonomiavdelningen inom Förarprov.

Ekonomiavdelningen söker dig som vill arbeta som controller och vara ledningens stöd i att styra verksamheten mot överenskomna mål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att följa upp, analysera och prognostisera verksamheten och verksamhetens resultat mot överenskommelser, budget, mål, risker, uppdrag mm.

Utifrån genomförd analys och åtgärdsförslag tar du fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag och tillhörande dokumentation till ledningen. I rollen ingår även att du är med och kvalitetssäkrar den löpande redovisningen samt stödjer verksamheten i ekonomifrågor.

Som controller är du delaktig i att planera, samordna och rapportera arbetet med verksamhetsplanering. I uppgiften ingår även att stödja Förarprovs avdelningschefer och enhetschefer i planerings- och uppföljningsarbetet. Du ger förutsättningar för uppföljning inom den egna verksamheten och föreslår prioritering av åtgärder/aktiviteter inom mål och ekonomiska ramar.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen, minst 180 hp (120 p) med inriktning ekonomi
  • flerårig erfarenhet av arbete som controller

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med analyser
  • har erfarenhet av systemet Agresso

Som person har du god analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god förmåga att planera och strukturera samt har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har även god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

 

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp