VALT JOBB

Controller


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som controller inom Distrikt Öst/Stockholm ingår du i en grupp med flera controllers med olika ansvarsområden, och du kommer att ha nära kontakter med projektledare och chefer inom distriktet. Organisatoriskt rapporterar du till enhetschefen för Verksamhetsstyrning inom distriktet.

I arbetet som controller ansvarar du för den samlade ekonomiska planeringen och uppföljningen inom utsedda enheter. Arbetet som controller innefattar till stor del stöd till enhetschefer och projektledare i frågor som rör den ekonomiska styrningen av verksamheten, analyser, planering och uppföljning. Du följer kontinuerligt upp måluppfyllelse och resultat samt säkerställer hanteringen av avvikelser. Du arbetar nära övriga controllers inom distriktet.

Vi söker dig som

  • har en Högskoleutbildning om 180 hp i ekonomi med inriktning mot redovisning och revision
  • har aktuell erfarenhet av controllerarbete, verksamhetsplanering samt verksamhetsuppföljning ifrån myndighet
  • har goda kunskaper i Excel och övriga delar i Officepaketet
  • har goda kunskaper i Agresso samt Stratsys/PULS

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av bemyndiganderedovisning
  • har erfarenhet av kontraktsuppföljning inom anläggningsbranschen
  • är väl insatt i Trafikverkets ekonomimodell

Som person är du analytisk och noggrann med ett strukturerat och organiserat arbetssätt. Du har en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation.

Placeringsort: Solna

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp