VALT JOBB

Controller


Ansök här

Som Controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Enhet ekonomi söker nu en controller för arbetsuppgifter främst i ett av VO Investerings största projekt. Även andra arbetsuppgifter inom enheten kan förekomma.

Inom ditt ansvarsområde ingår det löpande arbetet med budgetuppföljning, månads- och tertialrapportering, avvikelsehantering samt uppföljning och analys av ekonomiskt utfall för projektet. Rollen innefattar också att kontrollera och följa upp entreprenörens ekonomistyrning samt att utveckla rutiner och processer för projektets ekonomistyrning.

Du ingår i ett team tillsammans med övriga controllers på enheten och arbetar i nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet. På så sätt tillhandahåller vi rätt stöd och tillsammans bidrar till att verksamhetsområdets mål nås på kort och lång sikt.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom ekonomi eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av controllerarbete från en större organisation
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har erfarenhet av ekonomiuppföljning av större projekt inom anläggningsbranschen

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet som controller eller erfarenhet (som vi bedömer likvärdig) av arbete inom ekonomiområdet från en statlig myndighet alt. motsvarande större organisation
  • har erfarenhet av projektledningssystemet C7
  • har kännedom om Trafikverkets ekonomimodell och kalkylprocess

 

Som person har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete självständigt. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån det genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är en analytisk problemlösare som drivs av att hitta de bästa lösningarna. Du är initiativtagande och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är en god kommunikatör och har en god samarbetsförmåga där du är van att skapa goda relationer. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp