VALT JOBB

Controller


Ansök här

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en controller till verksamhetsstyrning som ska stötta en av våra projektenheter i Gävle.
 

Som enhetscontroller stödjer du projekt ute i verksamheten i ekonomisk uppföljning och styrning genom analys av projektportföljen. Rollen innefattar även övergripande stöd till projektledare och projektingenjörer i ekonomiska frågor. Du bidrar till att säkerställa att projekten följer beslutade rutiner och arbetssätt inom området samt medverkar vid utbildningar och implementering av nya arbetssätt.

I ditt ansvarsområde ingår bland annat:

  • löpande arbete med avvikelsehantering
  • månads- och tertialrapportering
  • uppföljning och analys av ekonomiskt utfall och mål

Du ingår i ett välfungerande team tillsammans med övriga controllers där bollning och rådgivning är en självklarhet i arbetet. I din roll har du nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet. På så sätt tillhandahåller vi rätt stöd och tillsammans bidrar vi till att verksamhetsområdet mål nås på kort och lång sikt.

Vem är du?
Vi söker dig som tar initiativ och som trivs med att dagligen kommunicera med andra och uttrycka dig pedagogiskt. Du tycker om problemlösning och arbetar med tydlig struktur för att ha koll på deadlines, rapportering och andra sammanställningar.

  • har högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom ekonomi, alternativt annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet från en större organisation

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerat till den 11 november.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp