VALT JOBB

Controller på projekt Mälarbanan


Ansök här

Vill du arbeta som controller på projekt Mälarbanan i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Den cirka 20 kilometer långa sträckan mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm är en av landets mest trafikerade. Idag används spåren maximalt i rusningstid och det gör att trängsel och förseningar är vanliga. Trafikverket bygger ut Mälarbanan från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll så att pendeltågen får egna spår. Vi byter ut befintlig anläggning och bygger fyra nya spår. Vi bygger också fyra nya stationer, två tunnlar och ett antal broar och gång- och cykelvägar utmed de befintliga spåren mellan Tomteboda och Kallhäll. När vi är klara kan tågen gå tätare och punktligare och tågförbindelserna i Stockholmsregionen, Mälardalen och hela Sverige förbättras. Regionen kan växa och det blir enklare att resa kollektivt, vilket gynnar miljön.

I rollen ansvarar du för controllerrelaterade frågor i ett av projektets delprojekt Sundbyberg-Solna, vilket innebär bland annat ekonomisk planering, styrning och uppföljning för att bidra till delprojektets framdrift. Du ansvarar även för det löpande arbetet med avseende på ekonomihanteringen, där bland annat uppföljning och analys av ekonomiskt utfall på kontrakt samt fakturahantering ingår. Du tillhör projektets stab men är placerad i delprojekt Sundbyberg-Solna där du har dina huvudsakliga arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna i delprojektet består även av att:

 • vara drivande i prognosarbete samt i uppföljningen och rapporteringen av kostnader och intäkter
 • vara drivande i månads- och tertialrapportering
 • ansvara för struktur, rutiner och arbetssätt
 • vara ett övergripande stöd till projektledare och projektingenjörer i ekonomiska frågor
 • vara delaktig och ibland drivande vid interna och externa möten

Aktuella system som du kommer att arbeta i är ekonomisystemet Agresso, projektledarsystemet PLS2 samt fakturahanteringssystemet CDI.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ekonomi. Alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som bedöms likvärdig
 • har flera års erfarenhet i närtid som controller från en större organisation
 • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du:

 • har flera års erfarenhet av controllerarbete i projektverksamhet
 • har erfarenhet av kostnadsuppföljning i större projekt
 • har erfarenhet som controller från bygg- eller anläggningsbranschen, särskilt stora bygg eller anläggningsprojekt

Som person är du van att självständigt driva, planera och prioritera ditt arbete. Du har också ett problemlösande och resultatinriktat förhållningssätt. Projektet verkar i en tidig entreprenörs medverkan där vi arbetar i hög samverkan, vilket innebär att du kommer att samarbeta med många olika människor både externt och internt.  Det är därför viktigt att du kan förmedla information på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt så att förståelse och förankring skapas hos mottagaren.

Placeringsort Solna - Sundbyberg.

Intervjuerna kommer att ske i slutet av vecka 35 på Trafikverket i Solna.

Tester kan eventuellt förekomma som en del av rekryteringsprocessen.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp