VALT JOBB

Data Scientist


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Trafikverkets digitalisering tillgängliggör gammal och ny information i en omfattning som aldrig förr. Det här är en roll för dig som vill utvecklas och arbeta med arkitektur för effektiv informationshantering.

Vill du upptäcka och bemöta större och komplexare datakällor med nya metoder, tankesätt och verktyg? Då är den här tjänsten som Data Scientist något för dig!

På beslutsstödsplattformar bygger vi upp framtidens informationsåtkomst för Trafikverket. Vi vill att Analytics ska vara nyckeln till att skapa nya insikter som i sin tur kan omsättas i nya och innovativa modeller. I rollen som Data Scientist kommer du att arbeta med att analysera och tillgängliggöra information samt göra den visuell för övriga i Trafikverket, med bland annat i Power BI och Qlik.

Tillsammans med kollegorna på Trafikverket bygger vi en plattform som möjliggör för större banbrytande projekt med komplexa beräkningar och datalagring. Din närmsta arbetsgrupp kommer att bestå av fyra kollegor och chef i Göteborg samt tiotal kollegor i Borlänge. Som Data Scientist arbetar man oftast i par med kollega på samma ort där man hjälper varandra att lösa uppgifter samt utveckla sin och andras kompetens. Det finns alltid möjlighet till stöd från dina kolleger eller chef. Tjänsteresor är inte så vanligt förekommande då vi främst använder oss av Skype vid distansmöten.

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp/ 120 p) t.ex. systemvetenskap, informatik, statistik, datalogi - numerisk analys eller erfarenhet av rollen i kombination med utbildning som vi bedömer likvärdig

  • erfarenhet av arbete inom SQL och databaser

  • erfarenhet av arbete inom R

  • kunskap kring matematiska/statistiska modeller
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

 

Det är meriterande om du har

  • kunskap kring utveckling av BI-lösningar och eller Avancerad Analys

  • kunskap och tidigare användning av Python
  • kunskap med big data tech som Spark, Hadoop, Hive
  • kunskap med att arbeta enligt Scrum och agila metoder
  • kunskap och erfarenhet inom Qlikview, Power BI och SSRS eller jämförbara front end verktyg.

I den här rollen är det viktigt att du drivs av att leverera resultat som bidrar till att Trafikverket når sina mål och skapar nytta. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du kan enkelt sätta dig in i verksamhetens behov och utvärdera beslut utifrån hur Trafikverket kommer att påverkas. Du kan även identifiera problem och utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv

Möjliga placeringsorter är Borlänge och Göteborg. Intervjuer planeras att hållas i Göteborg under v. 50.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp