VALT JOBB

Digital projektsamordnare


Ansök här

Vill du arbeta som digital projektsamordnare/funktionsansvarig i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

I rollen som digital projektsamordnare/funktionsansvarig i program Ostlänken leder du specialister inom digital projekthantering och samarbetar med projektledningen och med övriga funktionsansvariga. Du planerar, leder och styr det operativa arbetet inom funktionen. Vidare arbetar du med att ta fram övergripande styrning och handlingsplaner, identifiera utvecklingsområden, samordna pågående uppdrag samt driva och följa upp arbetet. Du och gruppen du leder följer upp att krav, lagar och regler inom funktionen är kända och efterföljs.

Andra viktiga arbetsuppgifter är resurssättning inom funktionen och att säkerställa att Ostlänkens projekt i projektering och produktion hanterar informationsflödet. Genom styrning säkerställs att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och är möjlig att återanvända.

Du kommer även att ingå i Stora projekts kompetensnätverk för digital projekthantering och delta i utveckling och implementering av nya arbetssätt och erfarenhetsutbyte mellan Trafikverkets övriga Investeringsobjekt.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Teknik, miljö och fastighet - Digital projekthantering, här får du också möjligheten att arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhet- och omvärldsbevakning.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av ledarskap eller projektledning, antingen som projektledare, arbetsledare eller uppdragsledare

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av anläggningsbranschen eller stora organisationer
  • har erfarenhet av rollen som beställare och har arbetat med informationshantering
  • har erfarenhet av riskhantering och ledningssystem
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi söker dig som vill driva och leda. Du har förmåga att se helhet, förstår vikten av samordning och prioritering och är duktig på att få grupper att arbeta tillsammans. Du har också lätt för att bygga relationer och tycker om att samarbeta med olika typer av människor.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort är Solna

Intervjuer kommer att hållas i Solna under v.45

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp