VALT JOBB

Digital projektsamordnare


Ansök här

Som digital projektsamordnare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. 

Vill du arbeta som digital projektsamordnare på Stora projekt i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt däribland Förbifart Stockholm ,Ostlänken och ERTMS. 

Som digital projektsamordnare i Stora projekt stödjer du projekten i styrning och samordning av handlingar, system och information genom projektets livscykel.
I rollen ingår att veta vad som händer i ett investeringsprojekts alla skeden. Du kommer planera, ta fram struktur och arbetssätt för att kunna ta emot information som förväntas levereras i varje aktuellt skede. Strategier tas fram så den digitala informationen återfinns och hänger ihop.

I denna roll är du funktionsansvarig för området datasamordning. I ditt dagliga arbete kommer du:

 • planera och samordna det operativa arbetet inom funktionen samt arbetsleda en grupp på ca 5-10 personer
 • ha en sammanhållande roll för att se till att Trafikverkets krav på informationsstyrning uppfylls genom projektets alla skeden
 • identifiera och självständigt driva och följa upp funktionens strategiska arbete
 • tillsammans med din grupp ta fram övergripande styrning och handlingsplaner, identifiera utvecklingsområden, samordna pågående uppdrag samt följa upp arbetet

Du kommer även att ingå i ett kompetensnätverk och delta i utveckling av vår informationshantering, implementering av nya arbetssätt och erfarenhetsutbyte mellan Trafikverkets stora investeringsprojekt.

Hos oss får du även möjligheten att arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhet- och omvärldsbevakning.

Vi söker dig som vill leda och motivera andra för att få gruppen att arbeta tillsammans. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Rollen innebär många olika kontaktytor och därför är du bra på att bygga relationer och din samarbetsförmåga är hög. Din kommunikativa förmåga är god och du förmedlar budskap till din mottagare på ett enkelt sätt.

Vi söker dig som

 • har universitet- eller högskoleexamen alternativt har du en annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
 • har flera års erfarenhet av att arbeta strategiskt med dokumenthanteringssystem, informationshantering eller metadatastyrning
 • har ledarskapserfarenhet som ex projektledare, gruppledare eller motsvarande
 • har aktuell erfarenhet av att arbeta med informationsstyrning
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av anläggningsbranschen och/eller en stor organisation
 • har erfarenhet att ta fram och implementera krav och riktlinjer för dokumenthantering
 • har erfarenhet av att arbeta med regelverk och kravdokument
 • har kunskap om offentlighet- och arkivlagstiftningen

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Om du är vidare i urvalet så kommer instruktioner om testerna skickas till dig via mejl. OBS! Håll utkik i din skräppost då mejlet kan hamna där.

Placering är på vårt kontor i Solna.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer förväntas hållas via Skype under v.48.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Att svara "se cv" på en urvalsfråga räknas ej  som ett fullständigt svar.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp