VALT JOBB

Distriktschef Syd


Ansök här

Vill du arbeta som distrikstchef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi. Verksamheten drivs i bolagsliknande form, som en resultatenhet i verket. De 70 vägfärjorna genomför årligen 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Färjerederiet ligger i framkant med en tekniskt kvalificerad och digitaliserad arbetsplats.

Gillar du att lägga operativt pussel? Sporras du dessutom av kompetenta och engagerade medarbetare och av att leverera hög service till kund? Då kan du vara vår nya distriktschef till distrikt Syd.

Som chef för distrikt Syd har du ansvar för Aspöledens frigående färjor samt Bolmsö- och Ivöledens lindrivna färjor. Utöver färjorna är du även ansvarig för tillhörande färjelägen och färjevaktstugor. Du har personalansvar för ca 23 tillsvidareanställda och rapporterar till Operativ chef. Som distriktschef ingår du i en utökad ledningsgrupp bestående av övriga distriktschefer samt rederiets avdelningschefer. I tjänsten ingår budgetansvar för distriktet som har en omsättning på ca 49 MSEK.

Våra ledord är Nöjda kunder, Engagerade Medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Ditt uppdrag, tillsammans med dina medarbetare, är att få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt och bidra till kontinuerlig utveckling. Inom rederiet pågår en övergång till ett processorienterat ledningssystem och vi är certifierade enligt flera ISO-standarder. Till din hjälp i vardagen har du dina kunniga medarbetare samt de centrala stödfunktionerna som finns på Rederikontoret i Vaxholm

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen eller utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet från sjöfart eller från annan verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har flerårig erfarenhet som chef med personalansvar och med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera till dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • talar och skriver svenska obehindrat

Det är meriterande om du

  • har utbildning med maritim inriktning
  • har ett intresse för teknik och fartygsunderhåll
  • har kännedom från verksamhet som pågår över stora delar av dygnet

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

 

Tester kan komma att bli aktuellt under rekryteringsprocessen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar. Vi utvecklar trafiken på våra vatten och gör på det sättet Sverige närmare för såväl företag som människor.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Karlskrona

Trafikverket

Ansök senast 2020-02-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp