VALT JOBB

Distriktscontroller


Ansök här

Vill du arbeta som Controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Avdelningen Verksamhetsstyrning och enheten Ekonomi söker nu en kvalificerad controller för rollen som Distriktscontroller för distriktet Stockholm/ Öst. Som distriktscontroller samordnar du och planerar distriktets arbete med verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning. I arbetet ingår att utforma anvisningar, bryta ner tidplan för verksamheten, skapa förutsättningar för verksamhetsuppföljning och konsolidera enheternas material för distriktets totala rapportering. I rollen ingår det även att löpande följa upp och analysera verksamheten, göra kvalitetskontroller samt vara ledningens stöd och initiativtagare i verksamhetsanalys. Du arbetar dessutom med ständiga förbättringar och deltar i utvecklingsarbete inom ekonomiområdet.

 

Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ekonomi, alternativt  en annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig. Du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete som controller inom verksamhets- och/ eller ekonomistyrning, som innefattar minst 1 års cykel av rapportering.

Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig verksamhet samt kunskap om systemen Agresso och PULS.

Du som person har mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer och engagemang. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. Du har även god problemlösande analysförmåga, kan självständigt driva ditt arbete och är kommunikativ. Det är viktigt att ha en god ledarförmåga och vara pedagogisk då arbetet innebär att du kommer ha kontakt med olika intressenter kring ekonomiska frågor.

Intervjuerna är preliminärt planerade för v. 45 i Gävle. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Urvalstester kan komma att användas i den här rekryteringen.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp