VALT JOBB

Drifttekniker


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som Drifttekniker hos Trafik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Som drifttekniker järnväg har du ansvar för att koordinera och dokumentera akuta avvikelser i Trafikverkets anläggningar.

Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral. Det ingår i dina arbetsuppgifter att övervaka, prioritera, koordinera och hantera avvikelser, t.ex. via inkommande telefonsamtal, övervakning via kamera eller tekniska larm, för att därefter kalla ut och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll.

Du är ett viktigt stöd i den samverkan som etableras mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket vid olika typer av insatser. En viktig uppgift är att dokumentera alla händelser och åtgärder i våra IT-system. Vid utveckling eller nyetablering av anläggningar deltar du i implementering av förändringen i vår funktion.

Din arbetsplats kommer att vara i ett stort kontrollrum på Gävle Trafikcentral och arbetstiderna är enligt skiftgående schema med öppettider dygnet runt och årets alla dagar.

Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta tillsammans med andra i team, som en sammanverkande faktor och att hålla ihop/leda händelser. Du trivs även med att arbeta i skift med obekväma arbetstider. Du har i rollen en viktig uppgift och du kommer bl a att få en gedigen intern utbildning på Trafikverksskolan i Ängelholm för att du ska bli bekväm i rollen

Vi söker dig som

  • minst har treårig gymnasial utbildning med teknisk inriktning alternativt annan gymnasieutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • kommunicerar tydligt och flytande på svenska i såväl tal som skrift.
  • har god syn och normalt färgseende. En förutsättning för att kunna arbeta i befattningen är att du godkänns i hälsoundersökningen och urvalstesterna.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med övervakning/koordinering (t ex på larmcentral, driftcentral eller liknande).
  • har vana av att snabbt hantera och sammanställa information för beslutsunderlag.

Vi söker dig som person

  • har hög problemlösningsförmåga och en god förmåga att prioritera och fatta beslut även under mer pressade förhållanden. Du är noggrann och ansvarstagande och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Då arbetet som drifttekniker innebär övervakning i kontrollrumsmiljö ställs det stora krav på att du ska kunna ha god uppmärksamhet, simultankapacitet samt koncentrationsförmåga. Då arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och ska därför kunna ställa om och anpassa dig till nya omständigheter och situationer och konstruktivt behålla ditt lugn i stressade situationer. I tjänsten ingår många interna och externa kontakter och därför ska du även känna dig bekväm i att kommunicera och förmedla budskap på ett tydligt och informativt sätt samt bidra till en god stämning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester i flera steg och Hälsokontroll inkl synkontroll kommer att genomföras i denna rekrytering. Mer information om detta kommer att ske i samband med urvalsprocessen.

Första urvalet kommer att ske via svaren på de s.k. urvalsfrågorna, så tänk på att besvara dessa tydligt vid din ansökan.

Inbjudan till de första testerna beräknas ske under vecka 35 och intervjuer planeras till va 41.

Inbjudan till tester, intervjuer etc. kommer att ske via mejl, så tänk på att kontrollera din e-post (inkl spamfiler) under de angivna veckorna för test, intervjuer och hällsokontroller.

Placeringsort/intervjuort: Gävle

Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta tillsammans med andra i team, som en sammanverkande faktor och att hålla ihop/leda händelser. Du trivs även med att arbeta i skift med obekväma arbetstider. Du har i rollen en viktig uppgift och du kommer bl a att få en gedigen intern utbildning på Trafikverksskolan i Ängelholm för att du ska bli bekväm i rollen.

Hör gärna av dig om du har frågor eller vill veta mer. Varmt välkommen med din ansökan.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp